Siste runde starter søndag

Foto: Fredrik Olastuen

Søndag starter den sjette og siste runden med kamper i årets Get-liga. Åtte kamper, en mot hver motstander med mål om å sikre seg best mulig plassering foran sluttspillet. For Storhamar starter plassjakta med hjemmekamp mot Stjernen. Dette er også den siste kampen før «vinterferien» som varer i snaut to uker. I tillegg til poengene er det også om å gjøre spille på seg selvtillit etter en røff periode.

Stjernen har nærmest vært i fritt fall på nyåret. Etter seieren mot Ringerike i romjula har det blitt 11 strake nederlag og kun tre poeng fra kamper man har klart å ta til overtid. De har gjennomgått et skademareritt, spesielt på backplass, og spillere som har forlatt klubben uten at man har hatt mulighet til å hente erstattere. Forrige uke forlot i tillegg trener Bengt-Åke Gustafsson skuta og Rune Gulliksen tok over treneransvaret. Det har virket å gi laget et lite løft. Mot VIF yppet de seg lenge før det dro i vei i andre halvdel av kampen. Hjemme mot Frisk Asker fikk de med seg poeng etter straffetap og kun ett spillemål i mot. Det var et langt steg i riktig retning for laget som slipper inn flest mål i ligaen. Med det faktum at de tidligere i sesongen har fått med seg en seier i CC Amfi har de nok med seg litt optimisme i bagen.

Storhamar har slitt en del mot lagene nederst på tabellen denne sesongen. Senest mot Manglerud Star på torsdag hvor en marerittåpning med tre baklengs etter fem minutter langt på vei ødela kampen. Rett nok klarte man å komme seg tilbake og få med seg ett poeng, men selv med det utgangspunktet føltes det i minste laget. Dermed blir kampen en ny øvelse i å takle denne typen kamper hvor man har pucken mye og ikke «glemme» defensiven i offensiv iver. Det blir viktig å behandle det som en kamp mot et topplag og gjøre ting enkelt. I en periode av sesongen hvor hvert poeng kan være avgjørende er det like viktig å få med seg noe her som i kampene mot tabellnaboene. Skadelista er fremdeles ganske voksen, men det er også en mulighet for andre å ta nye roller og benytte sjansen som er der.

Kampstart i CC Amfi er klokka 17.00 og billetter er tilgjengelige i appen eller i billettluka fra kl. 15.30.