God gammeldags målfest

(Foto: Thomas Westling)

Ingen kunne klage på underholdningen da Storhamar og Stjernen leverte et skikkelig 80-tallsresultat denne søndagskvelden. Storhamar reiste seg fra en passelig start og satte tonen med fem mål i midtperioden. Det holdt mer enn nok til å si seg fornøyd med det offensive, men resultatet 9-5 viser at det fremdeles er en del å jobbe på i det defensive.

At Storhamar fremdeles er skjøre fikk vi se i de første 20 minuttene. Det startet etter forventningene med ledermål etter tre minutter. Robin Dahlstrøm fikk en fin pasning fra Aaron Irving og banket pucken i krysset. To minutter senere utliknet imidlertid Stjernen litt lett og da meldte nervene seg for fullt. Spillet i egen sone var preget av dårlige valg og pasninger. Etter halvspilt periode var det helt åpent bakover og Hallström fikk godt om tid til å avslutte overgangen med å dra ut Östlund og sette 1-2. Hjemmelaget fikk en sjanse med en mann mer, men etter bare 20 sekunder endte det med fire mot fire. Denne spilleformen passet SIL perfekt og man fant tilbake til rytmen igjen. Da hele Stjernen forsvant ned i rundvant var det lett for Svensson å sette opp Irving som sto alene. Han gjorde ingen feil og banket inn 2-2. Det var et par gode sjanser til å ta ledelsen før pause, men det ble bare nesten.

Det skulle løsne for alvor i midtperioden, men først etter et nytt tilbakeslag. Etter bare 30 sekunder fikk Sundelius en forholdsvis enkel jobb med å gi Stjernen 3-2. Storhamar hadde imidlertid samlet seg i pausa og gikk snart over på offensiven. Halvannet minutt senere pådro gjestene seg en utvisning og da smalt det umiddelbart. Droppen ble vunnet av Svensson og Irving klinket til gjennom «votten» til Berg og i mål. Hele prosessen tok tre sekunder. Et par minutter senere var det duket for nytt overtall. Denne gang tok det litt lenger tid, nærmere bestemt 40 sekunder, før Kurt Davis styrte inn sitt første mål for klubben. Da fikk Berg nok og gikk og byttet. Erstatter Nygren fikk varmet fingrene sine fra start og etter et par minutter var også han overlistet. Christian Larrivée gikk på raid og fant Zettergren inne foran. Han dyttet videre til Joel Johansson som lett dyttet inn nummer fem. Etter halvspilt periode var det igjen dags for overtall og der trivdes man. Zettergren var igjen i hendelsenes sentrum og etter et par forsøk åpnet muligheten seg ordentlig og pucken ble banket i garnet. Fem minutter før pause klundret Simen André Edvardsen inn nummer sju og en kamp som hadde startet nervøst var nå under full kontroll.

Tredjeperioden ble naturlig nok et lite antiklimaks etter dette, men Stjernen ga seg ikke tross vanskelig utgangspunkt. I starten av perioden var de nære på, men kom ikke nærmere enn ett treff i undersida av tverrliggeren. Christian Bull økte SIL-ledelsen etter snaue åtte minutter med en frekk avslutning fra skrått hold og opp i taket. Stjernen ville fortsatt være med på målfesten og Sundelius scoret sitt andre nøyaktig halvveis i perioden. Resten så ut til å koke bort med utvisninger og transportetappe. Storhamar havnet en mann under i sluttminuttene, men det betød ikke slutt på moroa. Steffen Thoresen brøt på egen blå og gikk hele veien opp og satte nummer ni. Med noen få sekunder igjen å spille pyntet Hallström på resultatet og ga det en klar følelse av åtti/tidlig nittitall.

Kampfakta:
Storhamar – Stjernen 9-5 (2-2, 5-1, 2-2)
CC Amfi, 2480 tilsk.

1. periode:
1-0 (3.01) Robin Dahlstrøm (Aaron Irving, Christian Bull), 1-1 (5.31) Jens Henrik Tönjum (Isak Billet, Mikael Eskesen), 1-2 (10.39) David Hallström (Joachim Sommer Nielsen, Niklas Bröms), 2-2 (14.22) Irving (Victor Svensson, Patrick Thoresen)

2. periode:
2-3 (20.31) Joacim Sundelius (Peter Lindblad), 3-3 (22.1o) Irving (Svensson) PP, 4-3 (25.39) Kurt Davis (Irving, Oskar Östlund) PP 5-3 (27.17) Joel Johansson (Mikael Zettergren, Christian Larrivée), 6-3 (30.09) Zettergren (Johansson, Niklas Fogström) PP, 7-3 (35.29) Simen André Edvardsen (Steffen Thoresen, Jonathan Hafsmoe)

3. periode:
8-3 (47.53) Bull (Zettergren, Larrivée), 8-4 (50.00) Sundelius (Eirik Børresen), 9-4 (58.41) Steffen Thoresen (Uass.) SH, 9-5 (59.52) Hallström (Albin Lindgren, Billet) PP

Skudd: 41-19 (11-9, 22-3, 8-7)
Dommere: Tommy Søstumoen og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: SIL 4 x 2 min., Stj.5 x 2 min.