Samarbeid med fosterhjemstjenesten

Storhamar Hockey Elite og Fosterhjemstjenesten Hedmark inngikk i går en samarbeidsavtale. Den vil i første omgang vare ut neste sesong.

Fosterhjemstjenesten Hedmark skal i år rekruttere 55 nye fosterhjem, og håper at samarbeidet med SIL vil være med på å nå målet.
– Vi har stor tro på samarbeidet, forteller avdelingsleder Grethe E. Stoa, og røper at det blant annet blir arrangert informasjonsmøte om fosterhjemsarbeid i ishallen i høst.
– Vi ønsker å formidle at det er behov for flere fosterhjem i Hedmark, få folk til å reflektere over hvorvidt de har hjerterom og husrom til et ekstra barn eller søskenpar.

Storhamar har et betydelig antall publikummere på hjemmekampene sine, og disse ønsker vi å nå. Samtidig har vi hørt mye positivt om «Storhamarfamilien» – den rausheten og fokuset på inkludering som finnes både i klubben og på tribunene. Dette var avgjørende for oss ved valg av samarbeidspartner.

Stoa forteller videre at Fosterhjemstjenesten har blitt varmt tatt i mot av SIL, og ser fram til et godt samarbeid som vil synes på flere måter gjennom inneværende- og kommende sesong.

I tillegg til å holde informasjonsmøte i hallen i høst, blir Fosterhjemstjenesten også å se som kampsponsor en hjemmekamp i neste sesong.
Det Stoa kanskje er mest fornøyd med, er at de har fått to fosterhjemsambassadører fra elitelaget. Keeper Oskar Östlund og back Andreas Øksnes skal begge fronte behovet for flere fosterhjem.

– Vi gleder oss over at vi også har fått disse to på laget, sier Stoa.

Faktaboks:
Det er ca 450 fosterhjem i Hedmark
I år skal det rekrutteres 55 nye fosterhjem
Behovet er størst for fosterhjem til søsken, og barn fra skolealder og oppover
For å bli fosterhjem må du ha gjennomgått et opplæringskurs (PRIDE)
Fosterhjemstjenesten har jevnlige infomøter.