Omstart og toppkamp

Foto: Fredrik Hagen

Torsdag starter innspurten i årets Get-liga med et smell. Storhamar reiser til Stavanger for å kjempe om viktige poeng i det som effektivt er sølvkampen. Før matchen ligger Oilers foran kun på innbyrdes oppgjør. Da får vi se hvem som har benyttet landslagspausa best. Begge varierte nemlig en del før spilleavbruddet. Utover poeng og plasseringer er det også en mulig forsmak på en sluttspillserie.

Oilers hadde en fantastisk periode i november og desember med en lang seiersrekke som sendte de helt til topps på tabellen. På nyåret har det imidlertid gått tråere og Vålerenga har gått forbi og i fra. Bare fire av de siste ti kampene har endt med full pott, tre helt uten poeng. Skader på sentrale spillere har vært en forklaring, formsvikt en annen. Som for Storhamar kom pausa beleilig og man har hatt muligheten til å nullstille litt og få hvilt både kropper og hoder. Selv om det har vært en del variasjon har siddisene vist seg fra sin beste side med god motstand på besøk. De er de eneste som har klart å hakke på Vålerengas kanonform da de dro hjem seieren etter straffer for tre uker sida.

Storhamars form før pausa var også brokete med tre tap på de siste fem. Også her har skader, sjukdom og formsvikt preget hendelsene og pausa kom akkurat perfekt. Flere skadde spillere er på vei tilbake og løperforsterkningen Troy Josephs er innkommende i løpet av onsdagen. Hvor mange som rekker kampen i DNB Arena er foreløpig uklart. Forrige gang man var på besøk her ble det stortap med 3-7. Det ble rett nok revansjert med 4-0 på Hamar for en måned siden, men det smerter nok litt enda likevel og man vil selvfølgelig vise seg fra en langt bedre side denne gangen. Vi tipper det blir to lag som vil føle litt på hverandre i starten, men som kan komme til å by på skikkelig fyrverkri etterhvert.

Kampstart i DNB Arena er klokka 19.00 og for de som ikke reiser nedover er det mulig å se kampen på TV2 Sport 2 eller TV2 Sumo!