Den store bataljen

Foto: Fredrik Hagen

Torsdag kveld står det om seriegullet når Storhamar reiser til Oslo for å møte Vålerenga. Rett nok har oslogutta klar fordel og SIL vil trenge hjelp fra andre også, men tre poeng her er minimumskravet for å holde liv i teorien i allefall. Selv om seriegullet er et syltynt håp er det likevel andre viktige momenter i spill her også. Det gjelder å holde unna Oilers som halser bak og ikke minst skaffe seg et psykolgisk overtak foran en potensiell sluttspillserie.

Vålerenga troner på toppen først og fremst fordi de har vært jevnest i årets liga. De har gått på færrest miner mot lagene nedover på tabellen og hatt jevn og god målproduksjon. Internt i kampene mot topp tre har det vært jevnere med 3-2 i kamper mot Storhamar og 2-3 mot Stavanger. De har hatt ligaens skarpeste førsterekke og keeper i toppklasse og ingen direkte svake perioder med dårlig poengfangst. Slikt merkes i det lange løp og uansett resultat i denne kampen skal mye til om ikke Roy Johansens mannskap sikrer seg seriegullet. Etter landslagspausa har det variert litt for VIF. Det startet med suddentap på Lillehammer, før Frisk ble slått greit «hjemme» i Forum. På tirsdag ble det mer spennende enn man hadde håpet på i Sarpsborg, men det holdt til seier 5-4 til slutt.

Storhamar er på oppadgående og har vunnet sine tre siste kamper. Den spillemessig beste kom nå på tirsdag mot Lillehammer, men der kostet manglende effektivitet et viktig poeng i kampen om de gjeveste medaljene. Både det og to sure tap på rad mot Vålerenga er slikt som fyrer opp under revansjelysten til denne kampen. Før jul leverte de gule og blå en heller svak kamp i Forum og tapte 3-0. På Hamar sist førte personlige feil til nederlag i en kamp hvor man viste moral og kom tilbake fra 0-2. VIF er vonde å møte når de har noe å forsvare, så det gjelder å ikke havne etter. Vi tipper dette blir så godt som en sluttspillkamp i atmosfære og spill.

Kampstart i Furuset Forum er kl. 19.00 og om du ikke tar turen kan du se kampen på TV2 Sport 2 eller TV2 Sumo.