Ketsjupeffekten

(Foto: Sofie Alexandra Kitterød)

Etter at det var fryktelig ineffektivt for to dager siden rant det inn i dag, og det endte 1-11 i Stjernehallen, etter noe som kan beskrives som et skolebokeksempel på ketsjupeffekt! Uansett siffer så teller det kun som èn seier i sluttspill, men det var deilig å se noen Storhamarscoringer.

Storhamargutta tok tak i taktpinnen fra start av i perioden, og når i tillegg man hadde funnet igjen litt effektivitet ble det hett rundt ørene til Stjernenkeeper Tommy Johansen i 1. periode. Tre scoringer ble det til bortelaget, først var det Mikael Zettergren som snek seg inn fra siden og fikk pucken i nota, før Troy Josephs dobla ledelsen et par minutter senere. Storhamargutta var dermed foran med to mål allerede før det var spilt fire minutter, og kampen var satt i riktig modus for oss med gult og blått hjerte. Vi hadde det meste av spillet igjennom perioden, men Stjernen gikk helhjerta på overganger. Men når Stjernen gikk seg bom på en overgang og vi kunne slå kontra på kontraen, og Salsten fant Svensson på bakre lå puck nr tre bak Tommy Johansen.

Kampen jevna seg litt ut i midtperioden, da vi nok hadde gira ned et hakk fra 1. periode og Stjernen hadde fått beskjed om å være tightere i egen sone. Om spillet jevna seg ut så ble det desto heitere følelser, det smalt godt i rundvanta periodevis og en del smågruff oppstod. Når Niklas Bröms klarte å dra på seg en to minutter for å kaste kølla etter en Storhamarspiller så utnytta vi overtallet, Troy Josephs stod på bakre og skuffa inn en lekker pasning over fra Christian Larrivèe. 0-5 satt også mot slutten av perioden, Victor Svensson la en puck på mål som Tommy Johansen ikke klarte å holde ute og det var hvilepuls inn mot tredjeperiode.

Stjernen forsøkte seg med et keeperbytte inn mot tredje periode, Tommy Johansen, som hadde 85 redninger på Hamar sist fikk hvile og inn kom unggutten Max Nygren. Han fikk en bratt læringskurve i 3. perioden, da Storhamar ikke slapp opp gassen og pucken flakset både mot og forbi Nygren og med tre mål på 39 sekunder underveis der så det endte tilslutt 1-11, etter at Stjernen fikk et trøstemål mot slutten.

Vi går dermed opp i 2-0 i kamper i best-av-sju-serien, og neste kamp er hjemme i CC Amfi kl 19:00 på mandag.

Kampfakta:
Stjernen – Storhamar Hockey 1-11 (0-3, 0-2, 1-6)
Stjernehallen, 668 tilsk.
Storhamar leder 2-0 i kvartfinaleserien i best-av-sju.

1. periode:
0-1 (1:29) Mikael Zettergren (Niklas Fogström, Andreas Øksnes), 0-2 (2:53) Troy Josephs (Aaron Irving), 0-3 (10:41) Victor Svensson (Eirik Salsten)

2. periode:
0-4 (36:13) Josephs (Christian Larrivèe, Zettergren) PP, 0-5 (39:14) Svensson (Irving, Patrick Thoresen)

3. periode:
0-6 (40:56) Kurt Davis (Svensson, P. Thoresen) PP, 0-7 (43:40) Kjetil Martinsen (Simen Andrè Edvardsen, Mikael Dokken), 0-8 (45:43) Joel Johansson (Larrivèe, Josephs) PP, 0-9 (48:55) Larrivèe (Christian Bull, Robin Dahlstrøm), 0-10 (49:11) Zettergren (Fogström, Jimmy Andersson), 0-11 (49:34) Edvardsen (Dokken, Martinsen), 1-11 (55:59) Jonathan Hermansson (Isak Billet, Mikael Mikaelsen)

Skudd: 16-49 (7-19, 6-11, 3-16)
Utvisninger:  STJ 7 x 2 min, SIL 3  x 2 min