SIL kan feste grepet

Foto: Fredrik Olastuen

Etter en seier som satt svært langt inne og en total overkjøring et Storhamar halvveis til målet om avansement fra kvartfinalen. Mandag kveld kan de ta jerngrep om semifinaleplassen med en tredje strake seier over Stjernen. Som vanlig i sluttspillet gjelder det å ta med seg godfølelsen, men glemme alt annet og gå ut og gjøre jobben en gang til.

Stjernen hadde nok med seg en god følelse fra den første kampen hvor de holdt Storhamar på utsiden og frustrerte dem gjennom drøye fem perioder. Den godfølelsen ble feid vekk i et målskred på hjemmebane på lørdagskvelden hvor alt som fungerte kampen før falt i fisk. Man skal ikke se bort fra at kraftanstrengelsen satt hardt i den tynne troppen. Så er det slik med sluttspillet at uansett hva som skjer så har man en ny mulighet til å rette på ting to dager senere. Det er liten tvil om at det er et Stjernen som kommer for å gjenreise stoltheten og vil jobbe hardt for det.

Storhamar på sin side fikk proppen ut av systemet. Ineffektiviteten ble ettertrykkelig begravet med 11 scoringer, inkludert ny klubbrekord med tre mål på 39 sekunder. Mange fikk styrket selvtilliten på produksjonsfronten og godfølelsen fikk gode vekstvilkår i hele troppen. Angrepsspillet var mye mer direkte og rakt på mål denne gangen og ikke minst så fikk man uttelling tidlig. Det siste var den store forskjellen fra den foregående slitekampen hvor frustrasjonen som oppsto fort hadde kunnet vært unngått om man hadde omsatt bare en sjanse i førsteperiode. Om man fortsetter å gjøre det enkelt og solid som i går skulle det ikke være noen grunn til å ikke ta den tredje seieren. Om kanskje ikke like overlegent som i Fredrikstad.

Kampstart i CC Amfi er kl. 19.00 og billetter er tilgjengelige i appen eller i billettluka fra kl. 17.30