Backenes festaften

(Foto: Thomas Westling)

Backene gikk i front da Storhamar sikret seg matchball i kvartfinalen. Aaron Irving banket inn tre mål og Joel Johansson to da de gule og blå tok en oppskriftsmessig 6-2-seier. Igjen eide de gule og blå kampen fra start til slutt og selv om målene ikke kom like lett som sist var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Nå gjelder det kun å holde skjerping og fokus og sikre avansement på første forsøk.

Storhamar fortsatte der de slapp og gikk rett i angrep. Det tok litt tid før målet kom, men da var det fart i det og. Joel Johansson klinte til fra blå og opp i hjørnet. Det var for det meste spill i Stjernens sone og nesten ikke til å tro at det kom skulle ta nesten ti minutter før det ble et mål til. Puckene haglet rundt Tommy Johansen, de lå i målgården og snek seg like utafor. Da tok Simen André Edvardsen ansvar med en skikkelig frekkas. Han robbet pucken fra Billet ute på sida, stakk forbi og løftet pucken elegant opp i hjørnet. Nå var hjemmelaget skikkelig på gang og bare et drøyt minutt senere satt nummer tre. Denne gangen var det Aaron Irving som hadde funnet fram kanonen og banket inn sitt første playoffmål i gult og blått. Temmelig mot spillets gang fikk gjestene en redusering før pause, dog uten at det så ut til å rokke SIL noe fryktelig. Perioden ble avsluttet med et overtall som gikk over i midtperioden.

Andreperioden ble som sist litt slappere i strikken. Storhamar hadde stadig fullstendig kontroll på det hele, men det var ikke samme snert i avslutningene og det ble littegrann kjedelig. Overtallet som ble med over fra første bød på en god sjanse, men man traff ikke mål. Ellers rullet det på og mulighetene kom og gikk, men ikke stort som fikk Johansen til å svette. Selv da Stjernen hadde en mann mer så var det SIL som var farligst. Først da hjemmelaget fikk et nytt powerplay med fem minutter igjen ble det litt skikkelig trøkk igjen. Aaron Irving fikk til slutt på en avslutning som lurte seg inn. I sluttminuttene ble det flere sjanser begge veier, men ingen flere mål.

De siste tjue ble for det meste spilt av og onsdagens batalje lå nok i bakhodene. Storhamars offensive backer var imidlertid ikke helt ferdige. Med et overtall ca. halvveis i perioden åpnet muligheten seg på ny og Aaron Irving lot ikke muligheten gå fra seg. Med en ny kanon sørget han for sitt tredje mål for kvelden! Joel Johansson ble inspirert og et par minutter senere gikk han på en liten runde i Stjernen-sona. Avslutningen var klinisk og dermed var han oppe i to mål. Stjernen fikk et overtall mot slutten, men Storhamar fikk første sjanse til å score. Martin Rønnild ble spilt fri og dratt ned i avslutningsøyeblikket. Han fikk ta straffen sjøl, men satte pucken på samme sted som den originale, rett i leggskinnet. I stedet reduserte Tönjum like etter. Stjernen fikk enda en sjanse med en mann mer og denne gang ble det stolpetreff. Noe mer skjedde ikke og Storhamar fosser videre mot semifinale.

Kampfakta:
Storhamar – Stjernen 6-2 (3-1, 1-0, 2-1), 3-0 i kamper
CC Amfi, 3375 tilsk.

1. periode:
1-0 (4.31) Joel Johansson (Christian Larrivée), 2-0 (13.49) Simen André Edvardsen (Uass.), 3-0 (15.25) Aaron Irving (Eirik Salsten, Victor Svensson), 3-1 (17.12) Niklas Bröms (Joachim Sommer Nielsen)

2. periode:
4-1 (36.30) Irving (Patrick Thoresen, Robin Dahlstrøm) PP

3. periode:
5-1 (49.21) Irving (Davis, P. Thoresen) PP, 6-1 (52.00) Johansson (Irving, P. Thoresen), 6-2 (54.38) Jens Henrik Tönjum (Albin Lindgren, Bröms)

Skudd: 45-18 (15-5, 19-5, 11-8)
Dommere: Robert Hallin og Marcus Wannerstedt
Utv.: SIL 3 x 2 min., 1 x 10 min., Stj. 4 x 2 min., 1 x 1o min.