Matchball onsdag

Foto: Stian Høgsveen

Med tre strake seire i kvartfinalen har Storhamar skaffet seg fire matchballer for avansement. Den første sjansen til å stenge serien kommer i Fredrikstad på onsdag. Med fokus og proff gjennomføring som på Hamar på mandag skal mulighetene for korteste vei videre være gode. Igjen gjelder det å glemme det som har gått før og gå ut og gjøre jobben helhjertet mot et Stjernen som må kjempe for å forlenge sesongen med et par dager.

Vertskapet i Stjernehallen har ingenting å tape. Det har de ikke hatt på noe tidspunkt i denne serien. De gjorde en jevn kamp av det i det første møtet, men har senere vært sjanseløse. Nå må de gjenskape prestasjonen fra overtidskampen på Hamar for å forlenge serien og ikke ryke ut med 0-4. Etter to stortap er det en vanskelig oppgave, men de har vist at de kan gjøre det vanskelig dersom de klarer å holde SIL på utsiden og frustrere dem. Det er sjansen de har nå.

Storhamar har vært overlegne i alle tre kampene hittil. Skuddstatistikkene har vitnet om sonespill for det aller meste. Skuddstatistikken 181-66 over drøyt 11 perioder bevitner det. Etter at målskrekken slapp taket i kamp to har også resultatene bevist det. 11-1 og 6-2 har det blitt etter at man begynte å gjøre ting enklere. Holder man fokuset og konsentrasjonen skal avansementet kunne sikres allerede her. Men skulle det snike seg inn i underbevisstheten at dette går bra samme hva kan man fort få problemer. Serien er i praksis avgjort og det ville være en stor fordel å stenge den på første forsøk og få ei ukes pause før semifinalene.

Kampstart i Stjernehallen er kl. 19.00 og om du ikke tar turen nedover kan du se kampen på TV2 sumo.