Semifinaleklare!

(Foto: Fredrik Hagen)

Storhamar leverte akkurat den profesjonelle forestillingen man hadde ønsket seg og sikret semifinaleplassen uten problemer. Kampen ble punktert med tre mål i første periode og etter en litt laber midtperiode fulgte tre nye i den siste. Oskar Östlund avrundet serien med en smultring og sikret med det samme resultat i siste kvartfinale som forrige sesong mot Lørenskog.

Stjernen visste det var siste sjanse og gikk hardt ut på hjemmebane. Ved hjelp av et powerplay fikk de et visst trykk på Storhamar, men ikke noe tellende resultat. Etterhvert tok de gule og blå over intitiativet og etterhvert kom også målet. Victor Svensson fikk to sjanser og på andre forsøk smalt pucken i garnet. Nå hadde gjestene fått kampen dit de ville og da de fikk et powerplay fem minutter senere tok det ikke lang tid. Troy Josephs fikk trøkk på skuddet fra ute på kanten og pucken smalt inn oppe i hjørnet. Like etter pådro SIL seg to kjappe utvisninger og ga Stjernen en god mulighet til å redusere. Den sjansen tok de ikke veldig godt vare på og faktisk kunne det blitt et undertallsmål da Patrick Thoresen dro seg gjennom, men ble hindret. Så fort det ble fem mot fem igjen kom imidlertid det tredje målet. Jimmy Andersson klinket til fra blå og sendte skiva inn bak Tommy Johansen. Semifinalen nærmet seg med stormskritt.

Midtperioden var ikke all verden å skrive om. Storhamar slet med å tenne til skikkelig og det ble mye hæpping og fjolling, som Tom Erik Olsen en gang sa. Fem mot tre, fem mot fire, det ble pent men ikke effektivt. Og det var i grunnen fullt forståelig. Spenningen var borte og hadde vel egentlig vært det sida avgjørelsen i kamp nummer en. Stjernen fikk også noen gode sjanser, men Oskar Östlund var på jobb og stoppet det som kom. 0-0 ble da også resultatet denne perioden.

Foran den siste perioden bestemte Storhamar seg for å gjøre litt mer ut av det enn bare å spille det av. Det resulterte i tre mål til og mer jubel blant de tilreisende supporterne. Kurt Davis var førstemann til å tegne seg på protokollen i denne perioden med et slagskudd i overtall etter snaue seks minutter. Gjestene fortsatte å kjøre på og fikk flere muligheter som Tommy Johansen gjorde sitt ytterste for å stoppe. Da Niklas Fogström ble servert en feilpasning på blålinja ble det imidlertid vanskelig. Han dyttet pucken videre til Mikael Zettergren som knallet inn nummer fem. Christian Larrivée fikk først en mulighet, men ble dratt ned og fikk straffe. Den tok Johansen seg av, men Larrivée var ikke ferdig og minuttet etter fastsatte han sluttresultatet da han styrte pucken inn fra kort hold. Storhamar gikk til semifinale uten store problemer, nå er det ei ukes pause og litt god trening som står på menyen.

Kampfakta:
Stjernen – Storhamar 0-6 (0-3, 0-0, 0-3), 0-4 i kamper
Stjernehallen, 500 tilsk.

1. periode:
0-1 (9.08) Victor Svensson (Patrick Thoresen, Lars Erik Hesbråten), 0-2 (14.58) Troy Josephs (Christian Larrivée, Steffen Thoresen) PP, 0-3 (17.58) Jimmy Andersson (Aaron Irving)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
0-4 (45.48) Kurt Davis (Svensson, Thoresen) PP, 0-5 (52.40) Mikael Zettergren (Niklas Fogström), 0-6 (58.29) Larrivée (Robin Dahlstrøm, Irving)

Skudd: 26-39 (12-13, 8-12, 6-14)
Dommere: Robert Hallin og Marcus Wannerstedt
Utv.: Stj. 6 x 2 min, 1 x 10 min., SIL 7 x 2 min.