Hjemmesmell

(Foto: Fredrik Hagen)

Storhamars hjemmefordel møtte veggen, bokstavelig talt, i form av Niklas Dahlberg. Frisks svenske målvakt fulgte opp storspillet fra søndag og stoppet hele 49 pucker. Dermed holdt gjestenes ene scoring i slutten av førsteperiode til å gi askerbøringene ledelsen i serien.

Det ble en periode i tråd med «auraen» Frisk har bygd opp rundt seg i dette sluttspillet. Storhamar med pucken og presset, Frisk med overganger og scoring mot spillets gang. Hjemmelaget trodde de hadde gått i ledelsen etter et drøyt minutt, men målet ble korrekt nok vinket av for skøytescoring. Men det kom flere sjanser. Mange sjanser. Store sjanser. Ved flere anledninger var det ytterst nære, nærmest var Mikael Zettergren med en utrolig dobbeltsjanse. Frisk var heller ikke uten muligheter og var farlig frampå ved et par anledninger. Fem minutter før pause vant de en dropp i offensiv sone. Björkung fyrte fra blå og Bonis styrte. 0-1. Rett etter pådro Rønnild seg 2+10 minutter, men undertallet ble godt fikset og faktisk fikk Steffen Thoresen i vei en farlig avslutning. Det ble med det for de første 20.

Hjemmelaget fortsatte å dominere i andre periode, men igjen møtte de en vegg i Dahlberg. Igjen var det også for lite pucker opp. Det ble etterhvert en del utvisninger og etter en av dem fikk gjestene sin beste periode i kampen og truet med å øke ledelsen. Oskar Östlund ville imidlertid vise at også han hadde viktige redninger på lager og var mesterlig ute med skinnet da Frisk kom helt fri. Tross at det ble banket hardt på døra i begge ender av isen var målet fra førsteperiode det eneste som skilte lagene da de gikk til pause på ny.

Ny tredjeperiode, ny kanonade. 21 skudd ble det til sammen denne gangen, men ikke ett av dem fant veien forbi Dahlberg. Det var alle varianter, men spiller nummer en kom bortpå alt. Og resten tok hardtarbeidende utespillere seg av. Desperasjonen steg og steg hos Storhamar, men tålmodigheten ebbet ut i takt med klokka. Det ble presset helt inn, men det sto skrevet i stjernene. Storhamar gikk målløse av isen og med mye å gruble over.

Kampfakta:
Storhamar – Frisk Asker o-1 (0-1, 0-0, 0-0), 1-2 i kamper
CC Amfi, 6062 tilsk.

1. periode:
0-1 (14.48) Kyle Bonis (Victor Björkung, Hampus Gustafsson)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
Ingen scoringer

Skudd: 49-18 (15-6, 13-9, 21-3)
Dommere: Roy Stian Hansen og Jørn McCall Ekeberg
Utv.: SIL 5 x 2 min, x 1o min., FA 5 x 2 min.