Nøkkelkamp i Askerhallen

Foto: Fredrik Hagen

Torsdag er det duket for sesongens kanskje viktigste kamp for Storhamar denne sesongen. Finale fire i Askerhallen bør vinnes for at mulighetene til NM-gull fremdeles skal være noenlunde gode. Nå er det heldigvis slik at hockeyens luner og marginer er sånn at om man skulle få hull på det og vinne denne kampen er man tilbake i førersetet. Men da må gårsdagens frustrasjon først legges i en sekk og gode grep tas for å finne tilbake uttellingen.

Frisk har fått finaleserien akkurat dit de vil. De har fått borteseieren sin, de har fått Storhamar frustrerte og nå har de sjansen til å koble grepet på egen hjemmebane. Selvtilliten flommer og godfølelsen har satt seg. Samtidig ønsker de å beholde underdogstempelet som er selve drivstoffet de har gått på til nå. I takt med seirene øker forventningene og de er heller ikke uten press i denne kampen. Fordelen de har skaffet seg kan lett viskes ut med tap her. Momentum er en flyktig substans og må konstant opprettholdes. Vinner de denne kamen er de på et meget godt sted, taper de er alt oppe i lufta igjen.

For Storhamar må alle sterke krefter og smarte hoder på jobb. For selv om de, tildels med Frisks velsignelse, har dominert samtlige finalekamper stort har uttellingen vært skrekkelig. Det har blitt en stor hvit elefant som har blitt adressert, men foreløpig ikke latt seg rikke. Det har vært sånn tidligere i sesongen også at det knyter seg når man har stort press, men ikke får uttelling. Flere poeng har gått tapt i kamper mot lag nederst på tabellen nettopp av den grunn. Nå er det slik at med kamper annenhver dag så blir det en annen rytme. Man får stadig nye muligheter til å rette på det og så lenge verktøyene finnes er det håp. Litt flaks kan løse knutene, men en klar strategi er uansett best. Å lykkes med noe man har planlagt og trent på får skuldrene ned og hodene opp. En seier her kan snu både det mentale og flyten. En seier her kan være starten på noe stort!

Kampstart i Askerhallen er klokka 19.00 og om du ikke reiser innover kan du se kampen på TV2 Sport 2 eller TV2 Sumo.