Slo tilbake i Askerhallen

Med en Oskar Östlund i storform bakerst, litt marginer og en talisman med nummer 23 på ryggen tok Storhamar tilbake hjemmebanefordelen i finalespillet!

Kampens første periode var en intens affære, finspillet var byttet bort mot kriging og duellene florerte over hele isen. Patrick Thoresen gikk foran i duellene, og sendte også oss i ledelsen på krigervis etter 2:34. En to-mot-èn ender med en duell foran mål, og en liggende skjeggmann får kriget inn gummiskiva. Når i tillegg Robin Dahlstrøm styrte en lekker pasning fra Kurt Davis i nota i powerplay så var det med ett litt lyser tider. Men når vi roter bort skiva bak eget mål ikke så lenge senere, og Petter Kristiansen takket og bukket foran Oskar, og det står 1-2 var det full kamp igjen. Perioden fortsatte med kriging over hele isen, og det var heite følelser inn mot pause.

Hawaii-hockey og keeperredninger preget andre periode. Spillet bølget begge veier, og både hjemme og bortelaget var alene med keeper, skjøt i stolpen og hadde pucker som dansa rundt inne i målgården, men Oskar Östlund og Niklas Dahlberg hadde stengt buret totalt og perioden endte målløst. Med fem sekunder igjen dro Troy Josephs på seg en uheldig 2+2 for farefullt spill med høy kølle, og vi startet tredje periode med 3:55 i undertall..

Undertallsgutta hadde tatt på arbeidstøyet og rei av undertallspillet i stor stil! Nesten fire minutter ble unnagjort og vi fikk litt momentum av det inn videre i perioden. Kampen sto å veide før den majestiske franskcanadieren fra Gaspè, Quebec tok tak i taktpinnen. Med under fire minutter igjen krumma han nakken i offensiv sone, kom seg i skuddposisjon og satt pucken i nota med pling, til stor lettelse for slitte Storhamarnerver. Når han i tillegg dælja inn et slagskudd som bare han kan minuttet senere, og samtidig gikk forbi Ole Eskild Dahlstrøm og opp i ledelsen i antall mål totalt i sluttspill så var kveldens eventyr komplett. Askerlaget tok ut keeper i et siste desperat forsøk, som kun resulterte i en Mikael Dokken-scoring med 2 sekunder igjen. Larrivèe stjeler overskrifta, men det defensive spillet skal også ha honnør,  Frisk presterte nemlig bare to skudd på mål i hele perioden!

Storhamar utligna dermed til 2-2 i finaleserien, og tok tilbake hjemmefordelen. Den skal vi benytte oss av på lørdag, pucken droppes 17:30 og billettene går unna i SIL-appen! Velkommen på kamp!

Kampfakta:
Frisk Asker – Storhamar Hockey 1-5 (1-2, 0-0, 0-3), 2-2 i kamper.
Askerhallen, 2728 tilsk

1. periode:
0-1 (2.34) Patrick Thoresen (Eirik Salsten), 0-2 (10.10) Robin Dahlstrøm (Kurt Davis, Aaron Irving), 1-2 (12.35) Petter Kristiansen (Mats Frøshaug, Endre Medby)

2. periode:
Ingen scoringer

3. periode:
1-3 (56.26) Christian Larrivèe (Mikael Zettergren), 1-4 (57.29) Larrivèe (Zettergren), 1-5 (59.58) Mikael Dokken (uass.) – åpent mål

Skudd: 29-35
Utvisninger: Frisk 9 x 2 min, SIL 8 x 2 min.