Gullkampen heter seg opp

Foto: Fredrik Hagen

Torsdag måtte Storhamar vinne og det gjorde de også. Forskjellen på 2-2 og 1-3 sier seg selv og de gule og blå sørget altså for en vidåpen gullkamp med en, til slutt, sterk borteseier. Nå er det best av tre som gjelder og den som vinner to av de tre gjenstående kampene kan kalle seg norgesmester. Begge lag hadde samme utgangspunkt i semifinalene og vant de to neste. Det ligger dermed an til en skikkelig thriller i CC Amfi på lørdagskvelden i en finaleserie som har blitt skikkelig het.

Frisk Asker lå under 1-2 mot Vålerenga i semifinalen før de tok en knusende seier med 7-1 i kamp fire. Der snudde serien og med tre strake gevinster sikret de orange og svarte finaleplassen. Torsdag kunne de skaffet seg et enda bedre utgangspunkt i finalen, men måtte til slutt gi tapt for Oskar Östlunds fantastiske målvaktsspill og et Storhamar som fant nettmaskene igjen. Sluttresultatet 1-5 var dog misvisende for kampen. Offensivt leverte askerlaget kanskje sin beste finale, men denne gangen var det de som ikke klarte å omsette sjansene sine. Lørdag er de tilbake på bortebane hvor de har trivdes best denne sesongen. Det så vi også sist hvor de trakk seg tilbake og var pottetette i egen sone og gikk på kontringer da det var trygt. Dette Frisk-laget vet ikke hva det er å gi seg og kommer garantert til å være klare for kamp igjen på lørdag.

Storhamar var rakere og mer konsise i angrepsspillet sist. Første og tredje periode var av godt gammelt merke, men man må helst unngå å spille som i midtperioden. Da ble de med på Askers tut og kjør og kunne blitt hardt straffet om ikke Östlund hadde vært i det umulige hjørnet. Utover denne perioden fungerte det bra også defensivt og da hjemmelaget skulle ut og jage kampen fikk de nærmest yrkesforbud. Effektive sluttminutter sikret den viktige seieren og ga ny selvtillit til det offensive. Man var også flinkere til å ha spillere i skuddlinja foran Dahlberg og brukte gjerne også motstandrens backer som skjold. Det ga resultater og er noe man må ta med seg videre til de kommende kampene. Man bør også smøre seg litt med tålmodighet om ikke uttellingen skulle komme med en gang eller om man skulle bli liggende under. Finaleserien har blitt en het affære med mange interne kamper i kampen. På torsdag gnistret det til etter bare et par sekunder. De som best klarer å kombinere det med å komme under huden på motstanderne og holde seg unna utvisningsboksen vil ha en stor fordel.

Kampstart i CC Amfi er klokka 17.30 (merk tiden) og billetter er fremdeles tilgjengelige i appen og i billettluka fra 16.00. Vi har plass til alle! Hallen åpner også halvannen time før kampstart og vi oppforderer folk til å møte tidlig da det vil bli et voldsomt trøkk på denne kampen. Om du kan, la bilen stå og ta bussen!