Dramatisk suddentap

(foto: Thomas Westling)

Dramatikken i den femte finalen kom først i løpet av en hektisk overtidsperiode på to og et halvt minutt. En søvnig og nervøs kamp så ut til å bli avgjort av Robin Dahlstrøm etter bare 21 sekunder. Det målet ble underkjent og i stedet scoret Frisk på en kontring to minutter senere. SIL gjorde det vanskelig for seg med to enkle baklengs i ordinær tid og må nå vinne de to siste kampene for å bli norgesmester.

Det var tydelig at det sto en del på spill. Førsteperioden ble en avventende sak hvor angsten for å slippe inn var større enn viljen til å score i begge lag. Storhamar hadde som vanlig mest puck og kom etterhvert på offensiven. De spilte seg til en og annen bra sjanse, men fikk ikke på de aller farligste avslutningene. Det var ofte sistepasningen det sto på. Gjestene var frampå med noen overganger og fikk rørt litt i gryta foran Östlund, men pucken ville ikke inn. Etter 13 minutter var ørkenvandringen for hjemmelaget i CC Amfi over. Robin Dahlstrøm dro seg inn foran mål, men fikk ikke pucken over leggskinnet til Dahlberg. Han fikk et nytt forsøk og endelig lå pucken i garnet! Det kunne se ut til å bli periodens eneste mål, men et par minutter før pause sprakk det bakover for SIL. Bonis kom gjennom i midten og dro seg lett forbi Östlund på halvdistanse. Målet ga Frisk nye krefter, men det ble med uavgjort etter de første 20 minuttene.

Storhamar brukte fire minutter på å ta igjen ledelsen. Midt i et rekkebytte fant Svensson og Dokken melodien. Førstnevnte med en herlig pasning på bakre stolpe, sistnevnte med en iskald avslutning. Storhamar fortsatte å banke på døra og lot til å ha full kontroll på kampen. Da scoret igjen Frisk et mål litt ut av det blå. Kåsastul fulgte opp på en kontring og satte en lang retur i mål. Ikke lenge etter pådro hjemmelaget seg en utvisning, men kom seg greit unna det. Andre halvpart av kampen var en seig affære hvor ingen av lagene fikk opp noe særlig trøkk.

Gnisten som kunne antent en litt sovende kamp kom heller ikke den tredje perioden. Frisk var nære å få fyr på det med et skudd i tverrliggeren, men det ble det nærmeste man kom. Begge lag fikk forsøke seg i overtall uten å få til all verden. Storhamar fikk da også en kjempemulighet med en mann mer de siste to minuttene, dog uten å få til noe som helst. Dermed var det klart for finalespillets første sudden death.

Der ble det dramatikk direkte med Storhamar-mål etter 21 sekunder som ble underkjent etter flere minutters diskusjon over video. Kampen åpnet seg voldsomt etter dette og etter at lagene hadde utvekslet sjanse på sjanse var det til slutt gjestene som fant seiersmålet etter 2.30.

Kampfakta:
Storhamar – Frisk Asker 2-3 SD (1-1, 1-1, 0-0, 0-1), 2-3 i kamper
CC Amfi, 6498 tilsk.

1. periode:
1-0 (12.59) Robin Dahlstrøm (Victor Svensson, Lars Løkken Østli), 1-1 (18.12) Kyle Bonis (Christian Kåsastul)

2. periode:
2-1 (23.56) Mikael Dokken (Svensson, Kjetil Martinsen), 2-2 (30.59) Christian Kåsastul (Mikkel Christiansen, Cato Cocozza)

3. periode:
Ingen scoringer

4. periode:
2-3 (62.30) Bonis (Anders Bastiansen)

Skudd: 25-24 (8-7, 10-9, 6-6, 1-1)
Dommere: Roy Stian Hansen og Jørn McCall Ekeberg
Utv.: SIL 2 x 2 min. FA 2 x 2 min.