Effektiviteten felte Storhamar til slutt

(Foto: Fredrik Hagen)

Storhamar solgte seg dyrt i Askerhallen, men effektiviteten ble nok en gang vår bane og Frisk Asker stakk av med NM-gullet etter scoring i sudden!

Det var to spente lag som gikk på isen fra start av, spillet gikk litt frem og tilbake uten de største sjansen til noen av lagene. Men når hjemmelaget fikk powerplay etter fire minutter, så hadde vi lenge god kontroll i undertall. Men, tilslutt så sprakk det opp defensivt og Mats Frøshaug fikk pucken forbi Östlund etter å ha spilt fri foran mål. Hjemmelaget vokste på scoringen, men klarte aldri tilrive seg et initiativ i kampen. Mot slutten av perioden kom vi langt sterkere med, men når vi ikke klarte å utnytte et overtall til tross for gode sjanser så gikk hjemmelaget i garderoben etter 20 minutter med 1-0 på tavla.

Andre perioden tilhørte Storhamar nærmest fra start til mål, vi kjørte på og skapte sjanser fra start av, hadde et annulert mål før endelig utligningen satt når Troy Josephs kriget inn en puck i powerplay. Like langt etter 25 minutter. Vi fortsatte med overtaket på isen, skjøt i stolpene, hadde pucker som danset på streken og annet, men så scorte hjemmelaget mot spillets gang. Et dårlig oppspill blir plukket opp av Frisk, og Sebastian Johansen dro en lekker dragning og 2-1, totalt mot spillets gang. Vi fortsatte dog ufortrødent videre, men som alltid er det målene som teller, og hjemmelaget gikk til pause i et-målsledelse.

Kampen fortsatte i mye av det samme sporet i tredje periode. Vi hadde mest puck, men slet med å skape de helt store sjansene da Askerlaget var tightere defensivt i denne perioden. Det varte og rakk, og klokka tikket ubønnhørlig ned mot at det var på tide å ta ut Oskar Östlund bakerst til fordel for en ekstra utespiller, men det rakk vi aldri! Når Frisk for en gang skyld slurvet med å klarere egen sone slo vi til, Lars Løkken Østli satt inn et herlig slagskudd med 3:27 igjen, hans første scoring i sluttspillet og vi var like langt! Perioden gikk ut med nervene i høyspenn, og det ble ikke bedre av at vi fikk en to-minutter i det periodeslutt-signalet gikk og skulle starte sudden death med en mann mindre i to minutter!

Vi red av minuttene i undertall i stor stil, men i momentet rett i etterkant klarer vi ikke stå i mot, og et langskudd fra Kåsastul går via en Petter Kristiansen-styring og i mål, og jubelen står i taket i Askerhallen. Vi gratulerer Frisk med NM-gullet og til slutt sier vi tusen takk til alle som tok turen til Asker, som støtta oss foran TV-apparatene og på tribunen. Vi gir oss aldri og kommer tilbake neste sesong!

Kampfakta:
Frisk Asker – Storhamar Hockey 3-2 e.s.d. (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) Frisk vinner 4-2 i kamper
Askerhallen, 2800 tilsk.

1. periode:
1-0 (05:26) Mats Frøshaug (Garret Thompson, Viktor Granholm) PP

2. periode:
1-1 (25:40) Troy Josephs (Christian Bull) PP, 2-1 (36:25) Sebastian Johansen (Hampus Gustafsson, Granholm).

3. periode:
2-2 (56:33) Lars Løkken Østli (Niklas Fogström).

4. periode:
3-2 (62:19) Petter Kristiansen (Christian Kåsastul)

Skudd: 21-38 (6-10, 8-14, 4-11, 3-1)
Utvisninger: F/A 6 x 2 min, SIL 4 x 2 min