21 Jensen takker av

Det er med vemodighet vi har mottatt beskjeden om at Joakim Jensen legger skøytene på hylla. Etter 12 sesonger og 622 kamper er det slutt for en som er verdig det tittelen legende, selv i en tid i hvor dette er kraftig overforbrukt. 286 scoringer er ettermælet til en goalgetter, 280 assist viser at han hadde andre ferdigheter også. I tillegg til at han var en lojal klubbmann, Storhamar-gutt i sjela, uten å glemme røttene på Manglerud og en gentleman på og utenfor isen.

Han kom til klubben som et relativt ubeskrevet blad i 2007 etter et opphold i canadisk juniorhockey. Folk ble snart kjent med han som avslutteren i rekka med Nathan Martz og Eirik Skadsdammen. De tre sørget for det avgjørende målet i den sesongens NM-finale mot nettopp Frisk. Jensen hadde assisten den gang, hans 43 poeng for sesongen. Det holdt til tredjeplass i den interne poengligaen.

Denne sesongen ble den siste gyldne for Storhamar på lang tid. Det ble tunge år, men Jensen fortsatte å produsere i gult og blått. I spann med Pål Johnsen var han en viktig bidragsyter til å holde laget flytende. Som stjerne i et Storhamar midt på tabellen kom det naturligvis tilbud fra mer attraktivt hold, men Joakim trivdes på Hamar og ble værende i håpet om bedre tider. De kom da karrieren hans var på topp og i en av Storhamar-historiens mest prominente duoer sammen med Christian Larrivée ble det virkelig fart på sakene. Det var ikke få poeng og store øyeblikk som ble skapt i det samarbeidet, til glede for stadig flere på tribunene i CC Amfi.

Våren 2017 fikk han sette en verdensrekord også. I den forknytte kvartfinalen mot Sparta kom han fri og satte 2-1 etter 217 minutter og 14 sekunder. Et år senere fikk han løfte kongepokalen for andre gang etter finaleseieren mot Lillehammer. Det ble krona på verket for den siste sesongen ble spolert for ham med skade allerede i første treningskamp. Han kom tilbake, men fikk ikke sving på det igjen og før jul kom en ny smell. Resten av sesongen ble sett fra tribuna og det var ingen tvil om at hans målteft var savnet i et finalespill hvor SIL slet med å score mål.

Man skal vokte seg vel for å gjøre et gravmæle av at spillere legger opp, de er jo tross alt høyst levende og går videre i livet på andre arenaer. Men  Joakim Jensen var en fyr alle ble skikkelig glad i. Den veloppdragne gutten i gata som skiftet ham til skarpskytter med hjelmen på hodet. Å se han vispe inn overtallsmål på bakre stolpe når det brenner som mest, ja det blir et stort savn. Det er nemlig ingen som har scoret flere powerplay-mål enn «Jokke». Rått imponerende 106 ganger har han satt pucken med en mann mer på isen, altså over en tredjedel av scoringene sine. I perioden 2011 til 2018 scoret han mer enn 20 mål hver sesong – altså i sju sesonger på rad. Det har ingen gjort før ham i klubbhistorien. I ti av 12 sesonger ble det 20 mål eller mer, i tre ble det over 30.

Vi takker Joakim Jensen for et vell av store opplevelser, for lojaliteten han har vist klubben og omgivelsene og det han har tilført som person. Det er et avtrykk i denne klubben markert med nummer 21 som aldri kommer til å forsvinne.