Back fra «årets hold» til Storhamar

Storhamar Hockey har i dag skrevet under kontrakt med den canadiske backen Matt Prapavessis (27) for sesongen 2019/20.

Prapavessis er 188 cm høy, klokker inn på 91 kilo og er en høyrefattet back med gode offensive instinkter og solid defensiv.

Jon-Hroar Nordstrøm, sportslig ansvarlig i styret, forteller følgende om Prapavessis:
– Matt kom opp igjennom NCAA-systemet i USA, hvor han spilte for Bemidji State Univ. i 4 sesonger og var lagets kaptein i to av sesongene. Han prøvde seg videre i AHL og ECHL, før han nå har vært i Europa. 21 kamper i den Slovakiske ligaen, før han forrige sesong spilte for SønderjyskE, tapende finalist i Danmark. Her spilte han blant annet med vår kjenning Phil Marinaccio. I Danmark plukket han 39 poeng på 54 kamper (7 mål og 32 assists), og han ble tatt ut til årets lag i Danmark.

Prapavessis er fra Oakville, Ontario, og beskrives som en moderne toveis-back som er skøytesterk og god i begge ender av isen.

Matt beskriver seg selv slik til sil.no:
Jeg har offensive ferdigheter, og liker å bli med i offensiv sone når muligheten byr seg. Skuddet mitt fra blueline er bra, men jeg legger også min stolthet i å bidra defensivt med vinne pucken og sette i gang overganger med raske pasninger. Nå gleder jeg meg til å komme til Hamar og bidra i gult og blått!

Vi gleder oss over å ha signert en back av Prapavessis’ kaliber, og jobber videre med lagbygget, både på og av isen. Flere nyheter vil komme utover, både på isen og utenfor – så er bare å følge med på våre kanaler.

Les mer hos Hamar Arbeiderblad og hos Eliteprospects

Raske fakta:
Navn: Matt Prapavessis
Født: 01.06.1991, i Oakville, Ontario, Canada
Høyde: 188 cm
Vekt: 91 kilo
Fatning: Høyre
Posisjon: Back
Tidligere klubber: SønderjyskE, Greenville Swamp Rabbits (ECHL), HC Nove Zamky, Elmira Jackals (ECHL), Rochester Americans (AHL), Bemidji State Univ. (NCAA), Lincoln Stars (USHL).
Aktuell: Klar for Storhamar Hockey sesongen 2019/20.