Elomo og Nummelin nye trenere

Storhamar Hockey presenterte mandag sin nye finske trenerduo. Hovedtrener er 42 år gamle Miikka Elomo og med seg som assistent får han ikke ukjente Petteri Nummelin (46). Duoen ble presentert for Storhamarfamilien på en åpen pressekonferanse på CC Hamar.

Elomo har de siste fem sesongene vært trener for TuTo Turku i Mestis Liiga, den nest høyeste divisjonen i Finland. Før det ble det tre sesonger i systemet til storklubben TPS hvor han var assistent i to sesonger på a-laget og hovedtrener for U20-laget i en sesong. Som spiller har han bred erfaring og gode meritter å vise til. Han debuterte for TPS i 1994-95, men havnet snart i Nord-Amerika hvor han spilte tre sesonger for AHL-klubben Portland Pirates og en for St. John Flames. Høydepunktet ble nok definitivt to kamper for Washington Capitals i NHL. Han vendte hjem til Finland og TPS i 2001, før han avsluttet med fire sesonger for Espoo Blues. Han er to ganger finsk mester og en gang AHL-mester.

Petteri Nummelin trenger knappest noen videre presentasjon for Hamar-publikum. Den finske backlegenden spilte for Storhamar i sesongen 2016-17 og ble da klubbens eldste spiller gjennom tidene. Han tok en siste sesong som aktiv i japansk hockey etter dette før han gikk løs på trenerkarrieren som assistent på TPS’ U18-lag. Dette blir dermed hans første jobb med et seniorlag. Av meritter i karrieren kan nevnes ett gull og fire sølv i VM, sølv og to bronse i OL, to sveitiske og ett finsk mesterskap, samt 139 kamper i NHL. Anerkjent som en av sin generasjon beste offensive backer i europeisk hockey.

Sportslig leder Jon-Hroar Nordstrøm er godt fornøyd med å ha fått dratt i land den nye trenerduoen. – Utifra kriteriene vi satte fant vi at disse var de rette og vi er veldig glade for at de vil trene Storhamar. Dette med motivasjon var viktig og de var veldig interessert i å trene Storhamar. De passer også godt inn i klubbens filosofi om å ha pucken mye, gå hardt på skøyter og presse hardt for å få den tilbake. I tillegg ville vi ha trenere som er gode instruktører og kan løfte fram og utvikle yngre spillere og følge opp individuelt. Da vi hadde den første praten med Elomo svarte han på flere av spørsmålene våre før vi hadde fått stilt dem, så der så vi at han var rett mann. I tillegg følte vi det var viktig med kommunikasjon, ikke bare med spillerne, men også presse og sponsorer. Der har også Elomo vist oss at han «har det». At i tillegg både han og Nummelin har erfaring fra aller høyeste nivå som spillere gir dem den integriteten og erfaringen vi var ute etter i denne rollen.

  (Alle foto: Fredrik Hagen)