fbpx

Luka Gracnar ny Storhamarkeeper

Storhamar Hockey har i dag skrevet kontrakt med den slovenske keeperen Luka Gracnar (25) for kommende sesong.

Luka Gracnar har store deler av sin hockeybakgrunn fra den østerriske toppklubben Red Bull Salzburg, kjent for Storhamarpublikummet fra et møte i Champions Hockey League. Han er født i Jesenice i 1993, og er 180 cm høy og klokker inn på 85 kilo.

Jon-Hroar Nordstrøm i sportsutvalget uttaler:
– Luka reiste til Østerrike som juniorspiller og har blitt utviklet igjennom det anerkjente Red Bull Salzburg-systemet. Totalt endte han på sju sesonger i Salzburg, og han har tre østerriske mesterskap med seg i bagasjen! Vi er svært fornøyde med å ha på plass Gracnar og gleder oss til å se han i gult og blått!

Gracnar kommer sist fra HC Innsbruck i EBEL-ligaen, etter han ble henta dit etter å ha starta forrige sesong for HK Poprad i den slovakiske toppligaen. Gracnar er et fast innslag i den slovenske landslagstroppen, og har mange VM-mesterskap og to OL-deltagelser i bagasjen, til tross for sin unge alder så er det en merittert, erfaren keeper som kommer til å danne en spennende keeperduo sammen med en Jonas Strand, som er i stor utvikling, for den kommende sesongen.

Les mer hos Eliteprospects og hos Hamar Arbeiderblad

Raske fakta:
Navn: Luka Gracnar
Født: 31.10.1993, i Jesenice, Slovenia
Posisjon: Keeper
Tidligere klubber: HC Innsbruck, HK Poprad, Red Bull Salzburg, HD Mladi Jesenice
Meritter: 3 østerriske mesterskap, 5 VM-deltagelser, 2 OL-deltagelser, 6 junior-VM.
Aktuell: Signert for Storhamar Hockey