En takk til Hes

Han er en av dem som gjennom en årrekke med solid tjeneste har blitt synonymt med Storhamar. Nå har også Lars Erik Hesbråten hengt skøytene på kroken over plassen i garderoben for siste gang. Kongsvingergutten har ofret alt for den blågule saken i gode og onde dager gjennom 11 sesonger og 628 kamper.

Han fulgte i Eirik Skadsdammens fotspor til Hamar i 2003 i jakten på spill i den øverste hockeydivisjonen. Også han fikk sjansen ganske raskt og noterte seg for et par poeng på snaue 30 kamper. Det var likevel litt for tidlig og etter et par sesonger under vingen til Rune Gulliksen hjemme på Kongsvinger kom han sterkt tilbake. I 2008 var han en toneangivende spiller da Storhamar tok sitt sjette NM-gull. Det ble 11 poeng på 16 sluttspillkamper, inkludert et fantastisk mål som satte krona på verket mot VIF i semifinalen! I disse tidlige årene var han først og fremst en offensiv spiller og ble en av de fremste poengprodusentene i tunge år med innskrenket satsing. Den personlige poengrekorden kom med 38 poeng i sesongen 09-10, blant annet gjennom et hattrick i en helt avgjørende kamp mot Frisk i kampen om sluttspillplass. Et par år skiftet han beite og prøvde seg i Østfold med både Sparta og Stjernen. Det var greit, men det var på Hamar Vest han hørte hjemme. Han kom tilbake høsten 2013 med nytt nummer på drakta. 16 hadde blitt byttet ut med 85 og spillestilen hadde også endret seg. Med modningen hadde han for alvor funnet sine defensive gener og ble en svært nyttig toveisspiller. Det var en gledelig hjemkomst som snart ble et lite mareritt med nestenkonkurs og lønnskutt. Lars Erik ble og fikk nyte fruktene da hele trenden snudde som ved et mirakel sesongen etter.

Ved behov ble han etterhvert benyttet som back og etterhvert som karrieren gikk ble det hans faste plass. Også der med samme ærlige og oppofrende stil. For det er akkurat det vi forbinder med Lars Erik Hesbråten: Innsatsen, holdningen, oppfringen. Uansett om det skjedde gang på gang ble man alltid sittende igjen med halvåpen munn og stum beundring da «Hessa» kastet seg ned og blokkerte med hodet først. Han gjorde alltid litt mer enn det som kunne forventes og kreves og fikk respekten han fortjente for det. Som sosialt aktivum og samlende faktor i garderoben skaffet han seg også en plass som hjørnestein i laget. Det er en faktor som vil bli savnet ved mannen som også fikk tilnavnet Festbråten. Han fikk med seg et siste NM-gull i 2018 hvor han vekslet mellom å holde fortet på back og spille forward i fjerderekka. Begge deler eminent og solid. Etter en sesong litt ut og inn av laget var det imidlertid slutt. Nå står familieliv og bilsalg på heltid for den tidligere nummer 85 etter en hockeykarriere det står stor respekt av.

Takk for innsatsen, Lars Erik, det har vært en ære!