fbpx

Nye nummer

Foto: Fredrik Hagen

Det er snart bare en måned til de første treningskampene starter og da kan det være greit å begynne å pugge de nye draktnummerne for sesongen. Her er vår gjennomgang for hver nye spiller og litt historikk bak nummeret:

Backen Matt Prapavessis har valgt nummer 7 og det er ei drakt med en fin historie i klubben. Nummeret ble sist brukt av Luke Moffatt i sesongen 14-15 og tidligere av spillere som Mikael Ståhl, Øyvind Løsåmoen, Ole Fredrik Kirkebye, Kenney Morrison,  Janne Lundström, Linus Stensson og Eerikki Koivu. Mats Larsen Mostue tar tilbake draktnummeret han hadde sist i Storhamar, nemlig 12. I mellomtida har det vært benyttet av Jacob Berglund i hans to perioder i klubben. Av kjente innehavere tidligere kan nevnes Finn Paulsen og Lenny Eriksson. Klubbens nye målvakt Luka Gracnar skal spille i drakt nummer 33. Han blir bare den andre keeperen som tar i bruk dette nummeret i klubbhistorien, den første var Anders Soløst i 93-94. Av utespillere er Mikael Tjälldén, Troy Josephs og kommende sesongs assistenttrener Petteri Nummelin knyttet til nummeret. Forwarden Tony Cameranesi har tatt drakt nummer 54. Han må kunne sies å være den første som aktivt har valgt dette nummeret da de to eneste forgjengerne fikk det tildelt som en del av ungdomslinja, Mikkel Stensrud og Ole Petter Øvergaard. I likhet med den andre tilbakevenderen, Mats Larsen Mostue, tar Phil Marinaccio tilbake nummeret han hadde sist – 81. Også det et «pent brukt» nummer, med bare han og Ola Hoel Johannessen i historikken. Jonas Djupvik Løvlie er siste nykommer ut i drakt nummer 90. Han blir den andre i klubbhistorien som spiller i dette nummeret etter Hampus Gustafsson.

Juniorene som har signert a-lagskontrakter, Markus Aas-Eng Mikkelsen og Jonathan Hafsmoe fortsetter begge i nummerne de hadde forrige sesong, henholdsvis 48 og 86.