Hjerte, tæl og innsats i første kamp

Med ni seniorspillere på tribunen, grep debutantene Patrick Elvsveen, Thomas Bækken og Bror Sveinung Skaarer sjansen og kjørte på i alle bytt. Miika Elomo ville se hjerte, tæl og innsats i sin første kamp som SIL-trener og fikk svar på tiltale, til tross for at Timrå ble for sterke etterhvert:

Kampen var relativt jevn fra første dropp, hjemmelaget presset høyt, men vi klarte stort sett å spille av når vi hadde mulighet og slå unna når det var en nødvendighet. Jonas Strand så skarp ut bakerst fra start, med en rekke trygge involveringer. Når vi fikk satt Timrå litt fast i sin egen sone, og Jimmy Andersson lada kanonen fra ute ved blueline, og pucken gikk forbi en dekket Timråmålvakt og i nota etter 4 minutter. Sesongens første scoring var dermed et faktum. Hjemmelaget prøvde seg i powerplay ved et par anledninger, men iherdig innsats fra Storhamargutta og et stolpeskudd fra svenskene ble minnene. Juniorrekka med Elvsveen, Skaarer og senioralibi Martin Rønnild slo kontra mot slutten av perioden, og sistnevnte doblet ledelsen minutter før 1. pause etter en fin tversover fra Simen Løvhaug Hansen.

Andre periode ble tyngre i målprotokollen for et redusert Storhamarmannskap. Timrå reduserte tidlig ved Jonathan Carlsson. Et skudd som ble reddet av Jonas Strand, før pucken traff baksiden av leggen til en uheldig Storhamarback og lå i nota. Hjemmelaget hadde dermed fått sin tidlige redusering og fikk blod på tann og kjørte kampen de neste minuttene. Vi klarte etterhvert å ri av det verste presset, men hjemmelaget fikk både en redusering og gikk i ledelsen for det, først satt Emil Berglund inn et skudd fra slottet, før William Eckmyhl sendte hjemmelaget i ledelsen. Vi utlignet derimot mot slutten av perioden, når vi fikk sjansen i et lengre fem-mot-tre-spill fant Simen Andrè Edvardsen pasningen på tvers til Mikael Zettergren, og lagene var like langt før de siste tjue minuttene.

Hjemmelaget tok kommandoen mot et treningstungt Storhamarmannskap i 3. periode, men vi kjempet hardt og spilte med et stort hjerte ut kampen. Timrå tok ledelsen ved Albin Lundin, et lurt skudd fra slottet før Tim Wahlgren punkterte kampen alene med Jonas med fem minutter igjen. Vi tok timeout og tok ut Jonas for en ekstra utespiller, men det ble med noen gigantiske sjanser.

Alt i alt var det en positiv start på sesongen for de gule og blå, med ni seniorspillere på tribunen grep juniorene sjansen og kjempet som løver kampen igjennom. Med tre rekker ble det tungt etterhvert mot Timrå, som rykket ned fra SHL i vår, men man sitter igjen med en følelse om at hvis det ligger denne type innsats og tæl fremover kan det bli en artig sesong.

Kampfakta:
Timrå IK – Storhamar Hockey 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)
NHK Arena, ukjent antall tilskuere.

1. periode: 0-1 Jimmy Andersson (Ilkka Pikkarainen) 4:00, 0-2 Martin Rønnild (Simen Løvhaug Hansen) 18:34

2. periode: 1-2 Jonathan Carlsson 23:16, 2-2 Emil Berglund 31:23, 3-2 William Eckmyhl 37:37, 3-3 Mikael Zettergren (Simen Andrè Edvardsen) 39:47 PP2

3. periode:
4-3 Albin Lundin 53:24, 5-3 Tim Wahlgren 54:50

Utvisninger:
SIL 7 x 2 min, 1 x 5 min (Rønnild)
TIM 5 x 2 min, 1 x 5 min