fbpx

Historisk seriestart

(Foto: Fredrik Hagen)

Endelig er tiden her. Torsdag kveld drar Get-ligasesongen 2019-20 i gang! For Storhamar sin del starter kampen om å ta tilbake seriegullet med en historisk, og i det store bildet etterlengtet kamp. Bortemøtet med Narvik Arctic Eagles er den første kampen i den øverste norske hockeyserien som går av stabelen i Nord-Norge!

45 år etter at en annen Narvik-klubb, Mjølner, satte den nordligste landsdelen på fotballkartet er det nå altså Arctic Eagles som får den æren i ishockey. Det råder selvsagt optimisme og entusiasme hos de blå og svarte som nyter stor interesse i sin region. Klubben har i flere sesonger vært dominerende i 1. divisjon og luktet på opprykk i flere sesonger. De fikk sjansen allerede i fjor sommer da Lørenskog gikk over ende, men etter forhandlinger viste det seg å være umulig å gjennomføre. I vår gikk det endelig for seg og nordlendingene kunne juble over sikret opprykk en runde før slutt i kvalet. En reise som skjøt fart med åpningen av Nordkraft Arena, byens første ishall, i 2010 har fått sitt foreløpige høydepunkt. Helt hvor laget ligger sportslig er vanskelig å fastslå så tidlig. Stammen i laget er den samme som tok de opp i eliten, mens man har fylt på med yngre norske spillere med Get-erfaring samt to transatlanter fra bra nivå i Connor Hurley og Wade Murphy. Treningskampene har gitt blandede resultater mot lag fra svensk nivå 3, men vi tipper entusiasmen og et hjemmepublikum som er kjent for å lage bra trøkk vil gi flere problemer i Nordkraft Arena.

Storhamar sin rolle i den historiske kampen er å forsøke å være festbrems. Det er ingen tvil om at de gule og blå er storfavoritter i kraft av å være et etablert topplag i møte med et nyopprykket lag som får sitt første møte med dette nivået. Selvfølgelig betyr også det at de har alt å tape. Det blir en prøve på profesjonalitet, det å gå ut og gjøre jobben og ikke bli for mye dratt inn i øyeblikket og omstendighetene. Trener Miika Elomo innrømmer glatt at han ikke vet stort om motstanderen, men tar absolutt ikke kampen på hælen. Laget reiser nordover allerede onsdag og blir der til fredag. Hvor Storhamar ligger i løypa er også litt usikkert. Det har gått nesten to uker siden den siste treningskampen og serieformen har blitt pusset i fred og ro hjemme i CC Amfi. Treningskampene har vist gode takter og nå skal det altså opp til bevis i kampen om poeng.

Kampstart i Nordkraft Arena er klokka 19.00 og kampen vises live på TV2 Sport 2 og TV2 Sumo!