fbpx

Storhamar bremset festen

Foto: Fredrik Hagen

Storhamar fikk med seg tre ganske trygge poeng fra en potensiell guffen serieåpning. Etter en nervøs åpning satte de kampen med tre kjappe mål i starten av midtperioden og så seg aldri tilbake. Det var nok ikke alt som så ut slik man hadde håpet på, men kvaliteten rundt målene ble til sjuende og sist den store forskjellen på lagene. Unggutta fikk mye tillit, men det var gamlegutta som sto for produksjonen. 40-50 tilreisende Storhamar-fans bidro godt til det som ble en fest på tribunene også. Den festen ble ikke drept av de gule og blå, kun bremset litt en periode.

Som meldt på forhånd gikk hjemmelaget ut i hundre. Storhamar holdt greit unna, men hadde nok en del mindre puck enn hva de ønsket. De beste mulighetene kom likevel rundt målet til Narvik-målvakt Partanen, men det var ikke sånn at de var fryktelig store de heller. For de gule og blå ble det litt for unøyaktig, noe som tok bort en flere muligheter på overganger. Etter drøyt halvspilt periode fikk de gule og blå litt mer drag på det og etablerte seg i offensiv sone. Det nærmet seg og etter 13 minutter kom det første Get-ligamålet nord for polarsirkelen. Robin Dahlstrøm tok sin egen retur og satte i åpent mål etter at en oppofrende back hadde dyttet sin egen keeper unna. Hjemmelaget fikk et overtall ikke lenge etter hvor SIL fort kunne scoret ett til, men igjen ble det litt for unøyaktig på overgangen. Narvik dundret på og med et halvt minutt igjen fikk Niskakangas muligheten på kanten av slottet. Han dunket pucken i krysset og skapte historie også han. Det var en rotete periode hvor Storhamar viste at de hadde en god del mer å gå på.

I starten av midtperioden fikk Narvik en skikkelig lekse i effektivitet. I åpningsminuttene utvekslet nemlig lagene sjanser i høyt tempo, men der Jonas Strand vartet opp med to redninger i en mot en ramlet puckene inn i andre enden. I løpet av tre og et halvt minutt scoret det gule og blå tre ganger på like mange avslutninger! Tony Cameranesi var først frampå etter bare 40 sekunder med et skudd mellom bena på keeper. Tre minutter senere var Jonas Djupvik frmpå og dunket inn sin debutscoring etter god jobb fra Dahlstrøm foran keeper. Da Øksnes dunket inn nummer fire fra blå i det neste angrepet var kampen langt på vei kjørt. Det kunne fort blitt mer også, for det var farlig i nesten hvert eneste angrep, men det ville seg ikke helt. Ikke før Patrick Thoresen åpnet hele butikken med en av sine herlige pasninger og ga Cameranesi fullstendig åpent bur. Narvik ga seg aldri og skapte en del rør foran Strand. Med en mann mer fikk de dratt fram et herlig spill signert canadierne sine. Murphy knallet inn på direkten etter en fin pasning fra Hurley.

I tredje periode gikk Storhamar mest for å kontrollere det hele. Unggutta fikk godt om spilletid og tok godt vare på den. Innimellom giret de gule og blå opp litt ekstra og la press på Narvik. Det ble noen store sjanser, men uttellingen manglet. Nærmest var Djupvik som prikket stolpen. Det skulle likevel bli en scoring til før man sa seg fornøyd. En finfin overgang ga Patrick Thoresen muligheten helt alene med keeper, og da gjorde han ingen feil. Hjemmelaget fikk siste ord med et knallskudd i overtall og sørget for en fin avslutning på det som var en festaften for både klubben og norsk ishockey.

Kampfakta:
Narvik Arctic Eagles – Storhamar 3-6 (1-1, 1-4, 1-1)
Nordkraft Arena, 1042 tilsk.

1. periode:
0-1 (13.06) Robin Dahlstrøm (Uass.), 1-1 (19.29) Arttu Niskangas (Wade Murphy)

2. periode:
1-2 (20.41) Tony Cameranesi (Patrick Thoresen, Matt Prapavessis), 1-3 (23.39) Jonas Djupvik (Prapavessis, Andreas Øksnes), 1-4 (24.07) Øksnes (Cameranesi), 1-5 (33.02) Cameranesi (Dahlstrøm, P. Thoresen), 2-5 (35.00) Wade Murphy (Connor Hurley)

3. periode:
2-6 (56.36) P. Thoresen (Cameranesi, Markus Aas-Eng Mikkelsen), 3-6 (57.57) Svein Petter Falk-Larssen (Uass.)

Skudd: 22-35 (8-5, 9-21, 5-9)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Eirik Hansen
Utv.: Nar. 2 x 2 min., SIL 5 x 2 min., 1 x 10 min.