fbpx

En deilig seier!

(Foto: Fredrik Hagen)

La gå at man måtte ha straffer i en kamp hvor man hadde totaldominert, det var utrolig deilig og ikke minst viktig å få med seg en seier i en kamp som det var litt trøkk rundt etter en vanskelig periode. Mikael Zettergren ble dagens mann med utlikning i 3. periode og omsetting av den avgjørende straffen. Luka Gracnar viste seg som en ellers fantastisk Steffen Søbergs overmann på straffene. Etter en slapp innledning spilte Storhamar seg voldsomt opp utover kampen og tredjeperioden var nok oppe og luktet på årsbeste.

I all ærlighet var det ikke all verdens til ishockey som ble vist de første 20 minuttene i Furuset Forum. Det var to lag som blandet og ga, og ikke fikk særlig struktur på det de drev med. VIF hadde noe mer å vise til i starten og skapte også periodens klart største sjanse da Thomas Olsen gikk kjøkkenvegen, men ble stoppet på utrolig vis av Luka Gracnar! Det ble en Storhamar-utvisning i samme situasjon, men det fikk ikke hjemmelaget noen ting ut av. Undertalls-suksessen så ut til å tenne Storhamar litt og de kom seg mer opp i bana. En ny utvisning mot SIL, denne gang for seks mann førte til tre muligheter. En for hjemmelaget, men mer oppsiktsvekkende to for bortelaget. Ingen av dem lot seg imidlertid omsette i scoring. Et par saftige taklinger og et lite «kurr» mellom Andersson og Stene var i grunn det eneste som minnet om fordums oppgjør mellom de to rivalene og 0-0 til pause ga et greit bilde av det hele.

Igjen var det Vålerenga som startet best og denne gang fikk de uttelling også. De hadde låst SIL i egen sone ei god stund da Strøm fikk klem på det fra blå og pucken føk inn bak en helt dekket Gracnar. Det virket som om målet var det kampen trengte og det åpnet seg litt mer opp etter dette. Storhamar kom seg mer på offensiven og fikk et overtall. Det ble et av de bedre powerplayene på en stund, men det siste lille manglet. Robin Dahlstrøm fikk en kjempesjanse, men dro pucken over fra kort hold. Patrick Thoresen fikk neste sjanse da han ble spilt helt blank av Mats Larsen Mostue, men nå var det Søberg sin tur til å dra fram en kjemperedning. Storhamar presset på og fikk nye overtall, men slet med å få pucken inn bak Søberg. I andre enden var det nære på en styring, men totalt sett var perioden temmelig gulblå, uten at det syntes i scoringsprotokollen.

I tredje periode herjet Storhamar med slitent Vålerenga. Nesten alt spill foregikk i sona til hjemmelaget, men så var det dette med uttelling da. Steffen Søberg sto på hue og det var klart at det måtte til noe ekstraordinært for å få hull på han. Det ekstraordinære bidro Mikael Zettergren med da han kom alene inn i sona mot tre blåkledde. Han klinket til og pucken føk inn i krysset – med pling! Storhamar trommet på, blant annet i overtall, men det neste målet lot vente på seg. Halvveis ut i perioden trodde alle Cameranesi hadde lyktes, men etter videogjennomgang ble det underkjent. Hjemmelaget tok etterhvert en timeout og kom litt mer med i kampen igjen i sluttminuttene. Faktisk var de ganske nære et vinnermål, men pucken strøk til side. Dermed måtte det sudden death til.

Overtida ble en avventende affære hvor Storhamar hadde pucken helt klart mest, men VIF hold dem på avstand og tross et par brukelige sjanser helt mot slutten fant man ingen vinner. Straffer måtte til for å finne en vinner. Der fikk Storhamar en kjempestart med mål fra Patrick Thoresen og Mikael Zettergren på de to første forsøkene, mens Luka Gracnar stoppet begge VIFs forsøk. Hjemmelaget kloret seg litt tilbake med redusering i den tredje runden, men klarte ikke finne veien forbi Storhamars slovenske målvakt og dermed ble ekstrapoenget med hjem til Hamar, akkurat som på denne datoen i 2003!

Kampfakta:
Vålerenga – Storhamar 1-2 Str. (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Furuset Forum, ? tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
1-0 (24.23) Villiam Strøm (Linus Rotbakken, Thomas Olsen)

3. periode:
1-1 (44.54) Mikael Zettergren (Christian Bull)

Sudden death:
Ingen scoringer

Straffer:
2-1 (65.00) Zettergren

Skudd: 18-51 (7-6, 6-17, 4-22, 1-5, 0-1)
Dommere: Christian Persson og Jørn McCall Ekeberg
Utv.: VIF 6 x 2 min., SIL 4 x 2 min.