fbpx

Ny hjemmesmell

(Foto: Fredrik Olastuen)

Det er skikkelig kladdeføre på egen is for Storhamar-gutta om dagen. For tredje hjemmekamp på rad scoret de bare ett mål. For tredje hjemmekamp på rad ble det tap. Ingen kan si annet enn at et Sparta som har slitt i serieåpningen vant fortjent.

De første 20 minuttene var ikke stort å skrive om. Martin Rønnild var temmelig nære å skaffe en drømmestart, men ble stoppet av et langt keeperbein. Deretter ble det mest fram og tilbake, lite plan og mye unøyaktighet fra begge lag. Sparta jobbet og slet og var fullt på høyde i åpningsperioden. Heller ikke de skapte all verden, men fikk vasket fram en mulighet som kunne gitt uttelling om de ikke hadde bommet på pucken i det avgjørende øyeblikk. Storhamar fikk muligheten med en mann mer i sluttminuttene, men fikk aldri etablert noe.

Midtperioden ble en noe mer underholdende affære. Storhamar skapte en stor sjanse omtrent med det samme, men det var Sparta som skulle score først. Før to minutter var gått snek Öhman inn en puck på bortre stolpe. Innledningsvis ga det gjestene et løft og det ble et par muligheter i de neste byttene, men så tok Storhamar over. Nå var det mer intensitet i angrepene og det ble skutt langt mer enn i første periode. Utlikningen kom da Sparta hadde en mann mer på isen. De rotet seg bort i egen sone og Steffen Thoresen kunne spille til Jonas Djupvik som hadde helt åpent mål å sette pucken i. Ikke lenge etter pådro gjestene seg to kjappe utvisninger og man fikk et halvminutt i fem mot tre. Det var ytterst nære at Cameranesi skulle ha overlistet Berg, men målvakten var på plass med loffen og stengte døra. Det ble flere gode muligheter, men ikke mer uttelling. Mot slutten av perioden var det Sparta som var mest på hugget og hadde et par-tre store sjanser i sluttminuttene uten å få uttelling.

Storhamar åpnet igjen perioden bra og skapte et par brukbare muligheter. Det var skøytegåing og intensitet, men når scoringene uteble falt det litt nedpå igjen. Sparta ventet tålmodig på mulighetene de kom. Etter drøye seks minutter kom de på kontring to mot en og Jakobsson satte inn 1-2. Minuttet senere var Grönberg på plass og pirket inn nummer tre. Storhamar prøvde flere grep men fikk ikke satt allverdens press på gjestene. Faktisk kom den beste muligheten med to mann mindre mot slutten av perioden. Et trøkk i sluttminuttene betalte seg ikke for et SIL som sliter med selvtilliten og dermed kom det tredje strake hjemmetapet.

Kampfakta:
Storhamar – Sparta Sarpsborg 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
CC Amfi, 3384 tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
0-1 (21.42) Victor Öhman (Trym Østby, Håkon Løken Pedersen), 1-1 (28.03) Jonas Djupvik (Steffen Thoresen) SH

3. periode:
1-2 (46.25) Kristian Jakobsson (Niklas Roest), 1-3 (47.16) Martin Grönberg (Uass.)

Skudd 29-25 (5-7, 12-10, 12-8)
Dommere: Thomas S. Tysland og Mads Frandsen
Utv.: SIL 4 x 2 min., Spa. 4 x 2 min.