Storhamar stjal festen

Foto: Fredrik Hagen

Frisk hadde invitert til fest, men det var Storhamar som sto for feiringa. Brorparten av de 2700 frammøtte måtte gå skuffet hjem etter at Storhamar viste god gammel form. Det så likevel lenge ut til at Dahlberg igjen skulle bi marerittet for dem, men så løsnet det til slutt! To mål i sluttminuttene ga en 4-2-seier som ikke kan sies å være noe mindre enn velfortjent! Spesielt i midtperioden var Storhamar klart best, muligens noe av det beste de har levert denne sesongen.

Storhamar tok tak i det fra start i første periode og fikk hjemmelaget over på defensiven. Det ble noen halvsjanser den veien, mens Frisk var småfarlige på noen overganger. To kjappe utvisninger mot de gule og blå rundt midtveis i perioden endret imdilertid på kampbildet. Den første utvisningen ble slått bra unna, og faktisk var Zettergren bare en kjemperedning fra Dahlberg unna å gjøre 1-0. Også fortsettelsen så ut til å gå greit, men så fikk man ikke pucken ut av sona og da smalt det fra Medby. Han klinket pucken opp i vinkelen og ga hjemmelaget ledelsen. Ikke lenge etter var det Storhamars tur til å spille overtall. Det var lenge et høyst ordinært overtall, men så satt det plutselig. Nydelig klikk-klakk mellom Marinaccio og Zettergren åpnet opp og sistnevnte sendte en fin pasning til Jonas Djupvik på bakre stolpe som kraftfullt ekspederte gummiskiva i mål. Jubelen ble imidlertid kortvarig. Bare et par minutter senere kombinerte de tidligere SIL-gutta Dokken og Lystad Jacobsen godt og sistnevnte ga hjemmelaget 2-1. Storhamar hadde muligheter til å utlikne før pausesignalet gikk, men hadde ikke helt flyten med seg.

Midtperioden ble preget av utvisninger, spesielt mot hjemmelaget. Som følge av det fikk Storhamar et voldsomt overtak, men slet med å sette Dahlberg i altfor utfordrende posisjoner. To utvisninger i løpet av de første seks minuttene ble etterhvert fulgt av to nye på kort tid og spill fem mot tre i halvannet minutt. Mikael Zettergren var ekstremt nære å utlikne, men det ytterste laget med lakk på stolpen reddet hjemmelaget. Storhamar jobbet og slet og ville tilbake i kampen, men var nær ved å havne ytterligere under da Kåsastul kom fri fra utvisningsboksen. Han møtte imidlertid sin overmann i Luka Gracnar. Kampen ble stadig hetere med flere små fighter. Skikkelig fyr ble det på bortetribuna halvannet minutt før pause. Christian Bull ladet børsa ute på blålinja og klinket inn et slagskudd helt inne ved stolpen som Dahlberg var sjanseløs på. En meget fortjent utlikning. I sluttsekundene av perioden ble det en ny «dans» foran boksen til Frisk som endte med at SIL kunne starte tredje periode – atter en gang – i overtall.

Tredje periode ble en tett og dramatisk affære. Frisk hadde mer å by på i denne perioden, men SIL hadde stadig et visst overtak. Det var sjanser begge veier, men målvaktene var upåklagelige. Dahlberg fortsatte å holde laget sitt inne i kampen med noen kjemperedninger, mens Gracnar blant annet fant fram en herlig dobbeltredning på en stor Frisk-sjanse. Etterhvert som klokka tikket ned var det mer og mer klart at et mål ville være veldig avgjørende. Da Frisk fikk sjansen i overtall med fem minutter igjen så det skummelt ut for de gule og blå. De sto imidlertid i mot og ikke lenge etter at de var fulltallige slo de tungt tilbake! Phil Marinaccio tok saken i egne hender og dro seg inn på mål. Gullhjelmen kom seg helt inn på kassa før han frekt vippet pucken over skuldra til Dahlberg og inn i nettmaskene! Da gjensto det rett i overkant av to minutter og Frisk tok umiddelbart timeout og dro målvakten. Halvminuttet etter omstarten ble Steffen Thoresen utvist og avslutningen ble med ett langt mer nervepirrende. Et desperat hjemmelag kastet alt de hadde mot Gracnars mål, men fant ingen åpning. Så fikk Christian Bull tak i pucken på sida av målet og hadde litt rom og tid til å få kontroll på den. Han kastet den ut av sona og den store gulblå gjengen i hjørnet kunne fryde seg over å se at den gled hele veien ned i det tomme buret! Tre viktige poeng var sikret og en liten revansje for forrige besøk i Askerhallen var tatt!

Kampfakta:
Frisk Asker – Storhamar 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)
Askerhallen, 2700 tilsk.

1. periode:
1-0 (10.16) Endre Medby (Viktor Granholm) PP, 1-1 (13.16) Jonas Djupvik Løvlie (Mikael Zettergren, Phil Marinaccio) PP, 2-1 (15.28) Fredrik Lystad Jacobsen (Mikael Dokken, Sebastian Johansen)

2. periode:
2-2 (38.22) Christian Bull  (Djupvik Løvlie)

3. periode:
2-3 (57.49) Phil Marinaccio (Uass.), 2-4 (58.58) Bull (Uass.) SH

Skudd: 25-42 (9-12, 5-18, 11-12)
Dommere: Per Gustav Solem og Thomas S. Tysland
Utv.: FA 11 x 2 min., SIL 10 x 2 min.