Storhamar slapp med skrekken

Foto: Fredrik Hagen

Det så ut som om Halloween-feiringen hadde en egen avdeling i CC Amfi denne kvelden. Tross at Storhamar ledet 5-0 tidlig i midtperioden holdt det på å skli ut skikkelig. Grüner var oppe på både 5-4 og 6-5 og kunne fort fått med seg noe mot et hjemmelag som skrudde fullstendig av da kampen så avgjort ut. Heldigvis hadde ikke de svarte og lilla et siste knep og Robin Dahlstrøm kunne slå inn spikeren i kista med 7-5 i åpent mål.

Det var tydelig at det ikke var noen undervurdering fra Storhamar denne gang. De gikk ut i høyt tempo og rett i angrep. Etter 48 sekunder ga det uttelling da Rasmus Ahlholm satte inn sitt første for klubben. Da hadde de gule og blå allerede misbrukt en stor målsjanse, men beholdt pucken og svensken klinket til fra spiss vinkel og opp i hjørnet. Fem minutter senere fikk Matt Prapavessis vist fram slagskuddet sitt og Wik hørte bare suset. Nå kan det kanskje virke som om Grüner ble overkjørt, men sånn var det ikke. De svarte og lilla hadde så absolutt sin del av spillet og fikk i vei noen avslutninger, et par av dem måtte Gracnar vise litt klasse for å ta også. Men det var en voldsom forskjell på lagene rundt målet til Wik. Da Storhamar kom inn i sona fikk de veldig gode arbeidsforhold og briljerte. 3-0 kom da gjestene var en mann mer og SIL kom tre mot to på en kontring. Martin Rønnild dunket pucken kontant i mål og sørget for lagets femte undertallsmål i sesongen. Da hadde det gått ti minutter og skuddstatistikken var 6-6! To minutter sener var den samme Rønnild på farten igjen. Steffen Thoresen feiret sin 300. kamp med en fin pasning gjennom slottet og på bakre kunne nummer 22 bare legge bladet på. Grüner fortsatte å kjempe på, men så fort Storhamar fikk pucken ble det farlig og det kunne fort vært mer enn fire scoringer på de første 20.

De fleste så vel for seg mer av de samme da Christian Bull sørget for 5-0 etter tre minutter av perioden. Grüner hadde startet litt bedre, men det var likevel som forventet. Selv når det kom en redusering minuttet senere følte vel alle seg såre trygge. Det som skjedde deretter var imidlertid ikke i manuskriptet. Hjemmelaget så ut til å ha slått av for kvelden og gjestene fikk holde på som de ville. Der de gule og blå hadde vært først på pucken og framme i skøytene i første periode var de plutselig helt bakpå. Grüner fikk på en ny redusering et par minutter senere, ingen krise, men verdt å bekymre seg for. Da 5-3 og 5-4 kom var det faktisk total nedsmelting og krise. Da gjestene fikk powerplay ikke lenge etter var det nervøst i CC Amfi. I stedet for utlikning tog Grüner en utvisning og situasjonen ble reddet. I det man var tilbake til fem mot fem fikk Simen André Edvardsen fri bane på mål og satte et veldig viktig 6-4-mål.

Nå hadde skrekken satt seg i Storhamar og da Grüner ganske enkelt fikk gjøre 6-5 i et overtall tidlig på var det helt åpent på ny. Hjemmelaget hevet seg noe og fikk noenlunde kontroll på situasjonen, men noen dominans som liknet starten fikk man aldri se. Det ble et par muligheter til å skaffe seg litt avstand igjen, men det skulle altså bli spennende helt inn. Kampen ble hetere og det ble en og annen utvisning, men ingen flere mål. Grüner trakk keeper som et siste forsøk og det endte med at Robin Dahlstrøm kunne avgjøre i tom kasse. Tre poeng er tre poeng. Det og førsteperioden er det man har å ta med seg fra denne kampen.

Kampfakta:
Storhamar – Grüner 7-5 (4-0, 2-4, 1-1)
CC Amfi, 2384 tilsk.

1. periode:
1-0 (0.48) Rasmus Ahlholm (Markus Aas-Eng Mikkelsen, Matt Prapavessis), 2-0 (5.16) Prapavessis (Phil Marinccio, Eirik Salsten), 3-0 (9.43) Martin Rønnild (Kurt Davis) SH, 4-0 (11.56) Rønnild (Steffen Thoresen, Aas-Eng Mikkelsen)

2. periode:
5-0 (23.10) Christian Bull (Rønnild), 5-1 (23.53) Tobias Skuterud (Håvard Steen, Preben Birkeflot), 5-2 (25.15) Jesper Öhrvall (Herman Sagfossen, Robin Syersen-Olsen), 5-3 (30.13) Sagfossen (Emil Hybertsen), 5-4 (33.31) Kristian Kucera (Sean-Michel Sunnquist) PP, 6-4 (38.22) Simen André Edvardsen (Marinaccio, Davis)

3. periode:
6-5 (46.29) Öhrvall (Olsen-Syversen, Rolf Thomas Aastad) PP, 7-5 (59.38) Robin Dahlstrøm (Patrick Thoresen) – åpent mål

Skudd: 41-32 (12-11, 16-14, 13-7)
Dommere: Robin A. Berg og Eirik Hansen
Utv.: SIL 6 x 2 min. Grü 3 x 2 min.