To variable lag

Foto Fredrik Hagen

Å tippe på utfallet av lørdagens kamp mellom Stjernen og Storhamar har i allefall et islett av risikosport i seg. Det er nemlig to lag som har variert veldig i prestasjonene denne høsten som skal gjøre opp om poengene i den siste kampen før landslagsoppholdet.

Stjernen har vist at de kan slå alle, men også tape mot alle. På de siste sju kampene har de slått Vålerenga og Lillehammer, spilt jevnt med Stavanger Oilers, men også tapt mot Narvik og blitt utklasset av Sparta og VIF. De har vekslet mellom det knallsterke og det ganske håpløse, rett og slett. Hjemme i Stjernehallen har det også variert. På sju hjemmekamper hittil i sesongen har det blitt tre seire, men også fire tap. På torsdag gravde de seg ut av et hull mot MS hvor 3-4 ble til 6-4 i løpet av en effektiv tredjeperiode. De forsvarte seg godt i forrige møte med Storhamar og kontret hjem en 2-1-seier i tredje periode, en sjeldent god defensiv forestilling fra et Stjernen som har sluppet inn tredje flest mål i ligaen.

Storhamar på sin side har sanket jevnt med poeng den siste tida og topper formtabellen. Det har imidlertid vært litt for mye opp og ned, tross poengene. Fra årsbeste i Askerhallen til nestenhavari mot Grüner i løpet av noen få dager. De gule og blå har vist at de har et veldig godt høyestenivå, men også et tilsvarende lavt lavestenivå. Målet må bli å ligge jevnere mot det høyeste og bli flinkere til å spille av kamper man leder. Sist man møtte Stjernen ble det mye stanging i forsvarsmuren og ble ineffektive. Det, samt at de har slitt litt med å komme seg opp på nivå mot lagene nede på tabellen er slikt de helt sikkert er oppmerksomme på foran denne kampen også.

Kampstart i Stjernehallen er klokka 16.00 og om du ikke får tatt turen nedover kan du se kampen på TV2 Sumo.