60 solide minutter og tre poeng med hjem

(Foto: Fredrik Hagen)

Storhamar reiste til Fredrikstad i siste kampen før landslagspausa og leverte en solid kamp i 60 minutter og reiste hjem med tre velfortjente poeng!

Kampen begynte med at spillet fløt litt frem og tilbake, hjemmelaget var heite fra start og vi etablerte fin kontroll defensivt. Når vi i tillegg fikk sjansen i overtall utnyttet vi muligheten via et fint skudd fra Matt Prapavessis med trafikk foran kassa og 0-1! Resten av perioden bød på underholdende hockey, med de gule og blå i førersetet.

Andre periode ble en mer avventende affære fra start, men litt etter litt tok vi over taktpinnen og hjemmelaget produserte svært lite, bortsett fra i powerplay. Vi derimot vasket frem noen fine sjanser og fikk også uttelling. Marinaccio satte inn 0-2 på en retur, før Patrick Thoresen økte i powerplay, en puck ble liggende løs i slottet og med en svømmende Nygren i Stjernenburet hadde kapteinen en smal sak med å plassere pucken i garnet. Rett før pause fastsatte Robin Dahlstrøm stillingen til 0-4 etter 40 minutter når han slo inn en retur på tennis. Begge returscoringene kom etter gode skudd fra Mostue!

Cruisekontrollen stod på igjennom kampens siste periode, og det var et kontrollert Storhamarlag fra start til slutt. Stjernen reduserte riktignok ved Hansen, men da skrudde vi til et hakk igjen og kaptein Patrick gikk foran. Ahlholm dro oppover igjen, sendte pucken til Patrick og bang i nota bare sekunder etter reduseringen. Robin Dahlstrøm ble også tomålscorer da Kurt Davis fant han på bakre, og resten av kampen ble rent «hæppeparty» for et opplagt Storhamarlag og deilige tre poeng ble sikret!

Kampfakta:
Stjernen Hockey – Storhamar Hockey 1-6 (0-1, 0-3, 1-2)
Stjernehallen x tilsk.

1. periode:
0-1 (04:22) Matt Prapavessis (Patrick Thoresen, Rasmus Ahlholm) PP

2. periode:
0-2 (27:35) Phil Marinaccio (Mats Larsen Mostue), 0-3 (36:08) P. Thoresen (Prapavessis, Ahlholm) PP, 0-4 (39:43) Robin Dahlstrøm (Mostue).

3. periode:
1-4 (42:35) Stian Hansen (Isak Billet, David Hallström), 1-5 (43:22) P. Thoresen (Ahlholm), 1-6 (46:49) Dahlstrøm (Kurt Davis)

Skudd: 26-44 (8-15, 12-16, 6-13)
Utvisninger: Stj 5 x 2 min, SIL 3 x 2 min