fbpx

God kontroll på Narvik

En sterk førsteperiode la grunnlaget for det som etterhvert ble en trygg Storhamar-seier i nord. Tre mål på de første 12 minuttene var akkurat hva man kunne ønske seg og det holdt selv om det falt litt ned i midtperioden også denne gangen. Viktige mål som ga 4 og 5-2 fikk roet det hele ned og resten kontrollerte de gule og blå inn på forbilledlig måte. Rasmus Ahlholm fortsatte produksjonen og scoret to nye mål.

Storhamar kunne vel neppe drømt om en bedre start enn hva de fikk i Nordkraft Arena. 2-0 etter bare fem minutter var en perfekt innledning på en vanskelig bortekamp. Det kunne fort utviklet seg litt annerledes da kampen startet med mye fram og tilbake og hjemmelaget fikk en kjempesjanse helt i starten. Den ble ikke omsatt og i stedet var det Storhamar som tok ledelsen like etter. Patrick Thoresen gjorde en kjempejobb foran mål og fikk pucken ut til Rasmus Ahlholm som feide den inn mellom beina til keeper Fløholm. Etter fem minutter kom det andre målet, en skikkelig lekkerbisken. Etter et lite plassbytte var Phil Marinaccio brått ute på blå, han spilte raskt fram og tilbake med Matt Prapavessis og fikk godt med rom før han klinket pucken opp i krysset. Narvik ble hengende i tauene, men fikk litt mer tak i pucken etterhvert. Da de kom seg på offensiven ble de imidlertid brutt og Storhamar kom tre mot en. De ble litt for avansert og sjansen forsvant, men de ble værende i sona og til slutt kunne Ahlholm hugge på en retur og fikse nummer tre. Narvik avsluttet imidlertid perioden best og fikk en redusering da Gracnars klarering bak mål ble brutt og Nordlund kunne sette pucken i tomt bur. Målvakten ryddet imidlertid opp greit med to sterke redninger i etterkant. Storhamar avrundet perioden med en offensiv, men kom ikke nærmere enn et stolpeskudd fra Djupvik.

Dette med å ha en komfortabel ledelse er ikke det beste for Storhamar. Igjen havnet de bakpå i en slik situasjon og pådro seg press ved slurvete opptreden i egen sone. Narvik hadde fått energi av reduseringen og lå hardt på i åpningen av midtperioden. Gjestene kunne rett nok ha økt ledelsen da et par overganger ga gode muligheter, men det var helt i tråd med tendensen da hjemmelaget reduserte igjen etter fem minutter. Niskakangas fikk stå veldig alene i slottet og på to forsøk fikk han satt inn 2-3. Nå var det SIL som hang litt i tauene, men fikk en mulighet til å melde seg på igjen med et overtall snaut halvveis i perioden. Det bar ikke frukter i form av mål, men fikk i gang igjen det offensive. Etter 12 minutter ga det resultater i da en droppvariant slo inn perfekt. Marinaccio sendte en fin pasning gjennom boksen til Narvik og på bakre stupte Tony Cameranesi fram og dyttet inn 2-4. Det fulgte flere muligheter for begge lagene etter dette, men ingen av dem klarte å omsette de og dermed tok hamargutta med seg tomålsledelse også inn i den andre pausa.

Etter en småkvass innledning av hjemmelaget tok Storhamar kontroll på tredjeperioden og beholdt den helt inn. Kun en gang var det fare på ferde og det var i denne innledningen av perioden hvor hjemmelaget fikk overtall etter bare et halvt minutt. De vasket fram en sjanse, men den stoppet Gracnar med en kjemperedning. I stedet for redusering som ville åpnet kampen helt igjen drepte SIL undertallet på forbilledlig måte og holdt mye i pucken resten av kampen. Ved noen anledeninger kom de til brukbare sjanser og etter snaue sju minutter kom målet som definitivt avgjorde det hele. Eirik Salsten gjorde en bra jobb foran mål og styrte inn skuddet til Prapavessis fra skarp vinkel. Laget viste at de hadde lært av Sparta-kampen og spilte av kampen uten store vanskeligheter til en fortjent seier.

Kampfakta:
Narvik – Storhamar 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)
Nordkraft Arena, 650 tilsk.

1. periode:
0-1 (1.25) Rasmus Ahlholm (Patrick Thoresen, Simen André Edvardsen), 0-2 (5.05) Phil Marinaccio (Matt Prapavessis, Sander Vold Engebråten), 0-3 (11.36) Ahlholm (Mats Larsen Mostue, P. Thoresen), 1-3 (16.33) Marcus Nordlund (Arttu Niskakangas)

2. periode:
2-3 (24.55) Niskakangas (Nordlund), 2-4 (31.53) Tony Cameranesi (Marinaccio, Robin Dahlstrøm)

3. periode:
2-5 (26.40) Eirik Salsten (Prapavessis, Jonas Djupvik Løvlie)

Skudd: 26-34 (9-18, 12-10, 5-6)
Dommere: Petter Bjerkan Bakken og Marcus Wannerstedt
Utv. Nar.: 2 x 2 min., SIL 1 x 2 min.