fbpx

Formlagene barker sammen

Foto: Fredrik Hagen

Toppoppgjør var vel hva de fleste forventet at det skulle bli da de så serieoppsettet første gang og merket seg Stavanger – Storhamar 28. november. Det ble det også, om enn med litt andre forutsetninger enn antatt. For selv om det er nummer 1 mot nummer 2 på tabellen er det mer som lederen i hovedfeltet som prøver å ta igjen en som har rykket. Før kampen leder Stavanger med 11 poeng og har en kamp til gode. For Storhamar vil det være om å gjøre å så litt tvil, ta poengdifferansen ned på et nivå som kan virke plausibelt og ikke minst vise for seg selv og verden at de kan hamle opp med serielederen

Stavanger Oilers har altså slått knallhardt tilbake etter to svake sesonger og nærmest vært helt umedgjørlige denne høsten. Selv i den senere tida, hvor det har gått litt mindre på skinner enn i starten, har de plukket jevnt med poeng. Fire av de siste fem kampene har endt med full pott mens de, i likhet med Storhamar, måtte bøye nakken på Lillehammer også de. Det er forøvrig den eneste kampen på de første 19 de ikke har fått med seg noen poeng. Hjemme i DNB Arena har de kun mistet ett poeng. Det tok Vålerenga med seg for en måned siden og akkurat der var siddisene heldige. Ellers har det gått jevnt og trutt uten de store truslene.

Etter en svak innledning har Storhamar sakte men sikkert fått i gang maskineriet. Over de siste 10 kampene har de levert eksakt samme statistikk som motstander Oilers: 7-1-1-1. Det er solide tall i alle henseende og med fem mål mer for og ett mindre mot topper laget formtabellen. Prestasjonene har nok svingt en del i denne perioden, men man har vært god på å finne måter å vinne på. Selv på dårlige dager og med ugunstig utvikling i kampene har man for det meste fått til noe. Dette blir selvfølgelig den klart tøffeste prøven på hvor man står hen. For å få med seg noe fra DNB Arena må det meste klaffe og man må være på i 60 minutter. Slik laget var i hjemmemøtet med siddisene forrige måned da man til slutt fikk kriget inn en sen utlikning og avgjorde det hele på straffer. Forrige møte mellom disse to i Stavanger endte noenlunde jevnt med 4-2 til Oilers, men den gangen ble Storhamar virkelig overkjørt spillemessig. Å vise for seg selv at de har kommet et godt stykke siden den gang vil være et viktig element.

Kampstart i DNB Arena er klokka 19.00 og kampen kan du se på TV2 Sport 2 eller TV2 Sumo.