fbpx

Bare nesten i Stavanger

(Foto: Fredrik Hagen)

Storhamar leverte en totalt sett veldig godkjent bortekamp i Stavanger og hadde nok fortjent mer enn null poeng med hjem på flyet. 60 solide minutter og en bra opphenting i en kamp mellom to seniorlag var på pluss-sida. Dessverre ble det et par litt for enkle baklengs, og muligens litt lite trøkk på må de to første periodene og det straffet seg i en kamp med klart sluttspillpreg. Kontrasten til det forrige oppgjøret her var stor.

Det var et heltent Storhamar som gikk til oppgaven i DNB Arena. Resultatet av det var en innledning av kampen som luktet sluttspill. Robin Dahlstrøm var inne og rørte i grøten to ganger i løpet av de fire første minuttene og fikk med seg en ut begge gangene. Det var ikke nødvendigvis velspilt og sjansefylt, men en herlig intensitet og nerve. Det åpnet seg opp etterhvert og begge lag fikk sine muligheter uten å klare å overliste gode målvakter i Gracnar og Holm. Lagene fikk prøve seg i hvert sitt overtall uten å overbevise nevneverdig. Tre minutter før pause kom imidlertid hjemmelaget seg foran. Kristiansen avsluttet en kontring med en avslutning fra kort hold. De kunne doblet like etter, men da sa Gracnar stopp med en herlig redning. Storhamar var farlig nære helt på slutten av perioden, men det ville seg ikke helt.

Storhamar fikk en kjempesjanse til utlikning omtrent med det samme. Martin Rønnild kom helt alene med keeper, men fikk ikke pucken mellom stengene. Snart ble det et ras av utvisninger og det preget naturlig nok kampen. I ti samfulle minutter lagene knapt fulltallige. Storhamar fikk en ny god sjanse i undertall, men heller ikke Steffen Thoresen fikk sving på sakene. Så fikk de prøve seg i to strake overtall, men fikk ikke det siste lille til å sitte helt som man kunne ønske. I stedet kom et nytt hjemmemål sent i perioden. Storhamar slo bra fra seg og flyttet opp laget. Dessverre fikk de ikke slått pucken ned i sona, ble brutt og Morley kom alene med keeper. Han gjorde ingen feil og dermed ledet Stavanger 2-0 til den andre pausa.

Etter førti minutter uten altfor mange målsjanser løsnet det fryktelig i tredje. Etter bare et drøyt minutt fikk Storhamar målet de så sårt trengte. Litt flyt var involvert da Mikael Zettergrens puck fra bak mål gikk via skinnet til Holm og i mål. Et par minutter senere var man like langt under smådramatiske omstendigheter. Hjemmelaget var fryktelig nære å øke, men pucken gled av bladet til avslutteren i det han skulle sett den i tomt mål. Pucken gikk til Cameranesi som sendte en laserpasning til Patrick Thoresen som brått var alene med keeper. Han smelte pucken mellom beina til Holm. Nå hadde SIL muligheten, men mistet litt initiativ i et undertall. Det ble ikke uttelling, men tendensen ga Stavanger sjansen. Igjen ble det et brudd og vips var Trettenes alene og scoret. Noen minutter senere var den samme Trettenes på plass på en retur og fikset 4-2 og veien var igjen bratt for de gule og blå. De ga seg imidlertid aldri og med 1.40 igjen fikk Eirik Salsten lirket inn en puck via et par skøyter. Det ble et frenetisk kjør mot slutten, men dessverre bare nesten.

Kampfakta:
Stavanger Oilers – Storhamar 4-3 (1-0, 1-0, 2-3)
DNB Arena, 3946 tilsk.

1. periode:
1-0 (17.12) Tommy Kristiansen (Magnus Hoff, Kristian Forsberg)

2. periode:
2-0 (35.19) David Morley (Nolan Zajac) PP

3. periode:
2-1 (41.10) Mikael Zettergren (Tony Cameranesi, Matt Prapavessis), 2-2 (42.34) Patrick Thoresen (Cameranesi), 3-2 (48.27) Mathias Trettenes (Dan Kissel, Zajac), 4-2 (53.52) Trettenes (Nicolay Bryhnisveen, Morley), 4-3 (58.22) Eirik Salsten (P. Thoresen, Prapavessis)

Skudd: 44-40 (16-15, 17-12, 11-13)
Dommere: Roy Stian Hansen og Stian Halm
Utv.: SO 7 x 2 min., SIL 8 x 2 min.