fbpx

Hjem til jubileum

Foto: Thomas Westling

Søndagens oppgjør mot Manglerud Star blir littegrann spesiell. Det er nemlig Storhamars 1500. seriekamp på øverste nivå i norsk ishockey siden debuten i 1977! Det er også den første hjemmekampen på halvannen uke etter to langreiste bortekamper. Sportslig blir det et oppgjør mellom to lag som har forsterket seg og har vært i framgang siden sist de møttes.

MS var i ferd med å bli hektet av i kampen om sluttspillet og har fått inn flere forsterkninger som har løftet laget betraktelig. Craig Puffer, Tony Bretzman og Corey Elkins har alle levert varene i den grønne drakta etter ankomst denne måneden. I tillegg har man hentet målvakten Brent Moran som foreløpig ikke har fått debuten sin. Veien til sluttspill er fremdeles lang for gutta fra garasjen, Narvik ligger 11 poeng foran på 8. plass, men de har i allefall vist at de er i klar bedring. De siste fire kampene har budt på to seire, viktigst mot nettopp Narvik i overtid og imponerende mot Lillehammer. Mot Frisk og Stavanger har de vært med hele veien, men måttet tåle knepne tap. Mot Storhamar har de med seg en god dose selvtillit fra det forrige møtet.

Tross surt tap i Stavanger på torsdag må Storhamar sies å ha en stigende formkurve. Gutta fra Hamar Vest har tatt et lite grep om sølvplassen og har levert stadig mer stabile prestasjoner de siste ukene. Tross tap i DNB Arena var det spillemessig kanskje den beste av alle. Denne kampen blir en ganske så annen skapning hva kampbilde angår. Det blir likevel viktig å reprodusere prestasjonene og bygge på de heller enn å slippe seg litt ned mot på papiret enklere motstand. Som det forrige møtet viste må det spilles 60 minutter. Den gang «sovnet» SIL bare noen få minutter og dermed snudde MS 0-2 til 3-2. Men nå er det ikke bare MS som har forsterket og forbedret seg siden den gang. Man kan si at det tapet ble et vendepunkt for de gule og blå som har løftet seg kraftig etter det og også fått inn forsterkninger i Rasmus Ahlholm og Jake Newton.

Kampstart i CC Amfi er klokka 17.00 og billetter er tilgjengelige i appen eller i billettluka fra halvannen time før dropp.