fbpx

Jubileumsfest

Foto: Fredrik Olastuen

Den 1500. seriekampen på toppnivå i Storhamar-historien ble feiret med stil i CC Amfi. I allefall etterhvert. Når man fikk gått av seg en litt kjedelig førsteperiode og fikk hull på MS-keeperen ble det riktig så hyggelig for festdeltakerne. 5-0 med fem forskjellige målscorere og en solid defensiv var akkurat hva man kunne ønske seg som start på adventstida.

Storhamar kom best i gang og eide de første minuttene av kampen. Det ble noen brukbare sjanser av det men målvaktsdebutant Moran viste at han hadde noe å komme med. Etterhvert jevnet det seg litt mer ut og MS kom med i kampen i et overtall. De presset på i perioder og det gynget litt for hjemmelaget, men det ble ikke livsfarlig av det. Mot slutten av perioden var det igjen SIL som kom seg på offensiven og var nære på da pucken smalt i utsida av krysset. Ellers var det en periode uten de store høydepunktene, men med bra intensitet.

Gjestene prøvde seg litt fra start i midtperioden også, men Storhamar tok raskt tak i taktpinnen og begynte å gå rakere på mål. Det betalte seg etter fire minutter med 1-0-målet. Rasmus Ahlholm fikk i vei en avslutning som Moran bare kom i veien for og Patrick Thoresen fulgte opp med å skyfle inn ledermålet. Målet fikk fart på hjemmelaget som fikk opp et bra press og truet med å øke på ledelsen. MS var imidlertid farlige på overganger og kom blant annet tre mot en, men ble brutt av Kurt Davis. Den samme Davis fikk også vist seg fram i andre enden av isen da han doblet ledelsen åtte minutter før pause. Han fikk pucken servert på toppen av dropperingen og dundret et knallskudd i krysset. Like etter var Ahlholm farlig nære å øke på ledelsen før MS fikk sin beste periode. I overtall fikk de godt press inne i sona, men kom ikke nærmere enn langskuddet til Bretzman som sneiet utsida av stolpen. SIL fikk prøve seg i overtall like etter, men heller ikke de kom helt i mål med det og dermed 2-0 før tredje periode.

Det føltes litt som en siste sjanse for MS da de fikk powerplay tidlig i perioden. De var også utrolig nære å få målet de så sårt trengte men en en nydelig spagat fra Luka Gracnar holdt dem ute da det stormet som verst. Storhamar sto av og fikk ganske umiddelbart sjansen selv med en mann mer. Den sjansen tok de med begge hender og drepte effektivt kampen. Eirik Salsten fikk pucken på bakre stolpe og kjørte en frekk dragning og lirket pucken under keeper. MS ga seg ikke denne gangen heller, men det var tydelig at litt av futten var gått ut av dem. Et par minutter senere ble Tony Cameranesi spilt inn på blank og hovmesteren fra Oilers-kampen fikk ta hovedrollen denne gang. Han gikk for skuddet som plinget i tverrliggeren og ned for så å gå via keeper Mason og inn. Gjestene ville gjerne ha en redusering og fikk på nytt trykk da Ahlholm måtte ut en tur, men det skulle ikke gå noe forbi Gracnar denne kvelden. I stedet avrundet Jonas Djupvik Løvlie kvelden med sitt sedvanlige mål mot MS da han pirket en løs puck under keeper.

Kampfakta:
Storhamar – Manglerud Star 5-0 (0-0, 2-0, 3-0)
CC Amfi, 2986 tilsk.

1. periode:
Ingen scoringer

2. periode:
1-0 (23.59) Patrick Thoresen (Rasmus Ahlholm, Matt Prapavessis), 2-0 (32.16) Kurt Davis (P. Thoresen, Ahlholm)

3. periode:
3-0 (47.18) Eirik Salsten (P. Thoresen, Prapavessis) PP, 4-0 (49.55) Tony Cameranesi (Prapavessis, Sander Vold Engebråten), 5-0 (54.13) Jonas Djupvik Løvlie (Markus Aas-Eng Mikkelsen, Martin Rønnild)

Skudd: 37-26 (9-9, 14-7, 14-10)
Dommere: Owe Lüthcke og Per Gustav Solem
Utv.: SIL 4 x 2 min., MS  4 x 2 min.