fbpx

Trolig jevnspilt igjen

Foto: Fredrik Hagen

Torsdag er det duket for det tredje møtet mellom forrige sesongs NM-finalister. Det er to lag med omtrent motsatt formutvikling den senere tida, men det likevel tyder det meste på at dette blir en jevn og spennende kamp.

Frisk startet sesongen, vel – friskt, og så ut til å virkelig ha truffet ei gullåre. Stigningen etter forrige sesongs trenerbytte, og som foreløpig hadde kulminert med NM-gull, bare fortsatte med åtte strake seire i serieåpningen. Så kom hverdagen med et smell og av de neste 14 kampene har det bare blitt fire trepoengere og ni tap. Men det er ikke det samme som at bunnen har falt ut av det askerbøringene driver med, det er mye marginer inne i bildet. De fleste kampene deres, også da de tok seier etter seier, har vært jevnspilte – maks to mål i noen retning. Tirsdag ble det knepent tap mot Stavanger tross to skuffende perioder. I tredje var imidlertid de oransje skikkelig i siget og var uheldige som ikke fikk med seg noe.

Steg for steg har Storhamar forbedret seg litt i omtrent hver kamp den siste måneden. Hjemme mot MS sist holdt man et bra nivå kampen gjennom og fikk det til å stemme både offensivt og defensivt. Det er noe å bygge videre på i de to siste kampene fram mot landslagspausa. På mange måter kan man si vendepunktet i sesongen kom borte mot nettopp Frisk for en drøy måned siden da 1-2 ble til 4-2 etter en sterk avslutning på kampen og en sen avgjørelse. Det er sannsynlig at man må være klar for mer av det samme her. Som nevnt blir det ofte jevnt når Frisk spiller og med tredjeperioden sist som en liten opptur kommer de til å prøve å bygge på det her. Tålmodighet og defensiv trygghet vil være viktig, det samme med over og undertall. Med sluttspillet i fjor har Frisk vunnet de tre siste på Hamar. Det er en streak som hadde vært greit å sette stopp for her.

Kampstart i CC Amfi er klokka 19.00 og billetter får du kjøpt i appen eller i billettluka fra klokka 17.30.