fbpx

Festhockey litt etterhvert

(Foto: Fredrik Hagen)

Det virket ukonsentrert fra start, men etterhvert koblet Storhamar inn et høyere gir og viste forskjellen på lagene. Mens det i den første snaue halvtimen ble rotet en del defensivt og sløst offensivt var det solid i andre halvdel for de blågule. Tredjeperioden ble en maktdemonstrasjon med fire scoringer og sluttresultatet ble satt til solide 8-3

Storhamar var kledelig overlegne de første 20 minuttene, men slet voldsomt med uttellingen. 17 skudd reduserte kun i ett eneste mål, tross fem-seks tildels enorme muligheter i tillegg. Den ene gangen det gikk for seg var det ei lita keepertabbe da Rasmus Ahlholm satte sitt første overtallsmål for klubben via «votten» til Fröberg. Narvik hadde heller lite å komme med, men var desto mer effektive. De hadde fire avslutninger og scoret på en av dem. En kontring hvor backen ofret seg litt for tidlig og Kvål fant en åpen Falk-Larsen på bakre som enkelt kunne utlikne. Storhamar kjørte helt inn, men fikk foreløpig ikke uttelling for de mange sjansene og dermed uavgjort til pause.

Midtperioden ble en langt mer åpen affære, men fremdeles med et godt innslag av sløsing fra hjemmelaget. Narvik var også nære i starten da de prikket stolpen fra kort hold. Etter sju minutter begynte det å løsne også foran målene. Storhamar hadde ligget på og malt ei god stund da Simen André Edvardsen til slutt ble stående helt umarkert foran keeper og kunne styre inn 2-1. En utvisning på bortelaget ga muligheten til å øke på, men det ble ikke noe skikkelig trøkk av det og i stedet kontret nordlendingene inn 2-2. Igjen var det Falk-Larsen som viste god teknikk og løftet inn utlikningen. Det tok bare halvannet minutt før de blågule var tilbake i ledelsen. Det åpnet seg pent opp for Andreas Øksnes som fikk god plass til å banke inn en løs puck. Knallhardt og utagbart fra backen. Ytterligere to minutter senere kom mål nummer fire. En ispuck fra Eirik Salsten forsvant under en skjermet målvakt. SIL var på vei føltes det som. Men det var litt for ukonsentrert bakover, selv om de slo unna et undertall på slutten. 23 sekunder før pause fikk gjestene litt for godt om plass og tid og tente ilden på ny med et mål fra Åström.

Den sene reduseringen fikk ikke konsekvenser utover endring i resultatet. I tredje periode skrudde nemlig Storhamar opp tempoet og konsentrasjonen noen hakk og etterlot ingen tvil om hvor poengene skulle ende. Da Patrick Thoresen fikk en liten touch på skuddet til Jimmy Andersson og satte keeper ut av spill etter tre minutter gikk lufta litt ut av gjestene. Det ble noen minutter med litt rotete hockey før unge Edvardsen skapte orden i kaoset og dunket en løs puck opp i krysset etter sju minutter. Storhamar klarte seg unna to undertall uten problemer og satte inn en liten spurt til slutt. Jake Newton viste fram litt av det vi har sett på highlights-videoene fra Finland med et deilig skudd i krysset. Pynten på kaka sørget Rasmus Ahlholm for i powerplay med to minutter igjen. Svensken som med letthet kunne scoret fire-fem til fikk endelig flyten og vippet inn nummer åtte. En hockeykamp som var trå og treg ganske lenge ble til slutt ganske underholdende. En liten funfact til slutt: Det var fjerde gang Storhamar møtte Narvik og de har møtt fire forskjellige målvakter!

Kampfakta:
Storhamar – Narvik 8-3 (1-1, 3-2, 4-0)
CC Amfi, 2653 tilsk.

1. periode:
1-0 (4.42) Rasmus Ahlholm (Kurt Davis) PP, 1-1 (10.03) Svein-Petter Falk-Larsen (Jørgen Kvål)

2. periode:
2-1 (27.06) Simen André Edvardsen (Andreas Øksnes, Robin Dahlstrøm), 2-2 (31.40) Falk-Larsen (Christoffer Larsen Berger), 3-2 (33.02) Øksnes (Tony Cameranesi, Patrick Thoresen), 4-2 (35.39) Eirik Salsten (Dahlstrøm, Mats Larsen Mostue), 4-3 (39.39) Samuel Åström (Marcus Nordlund)

3. periode:
5-3 (42.59) P. Thoresen (Jimmy Andersson, Ahlholm), 6-3 (47.38) Edvardsen (Uass.), 7-3 (55.26) Jake Newton (Cameranesi, Ahlholm), 8-3 (58.01) Ahlholm (P. Thoresen, Edvardsen) PP

Skudd: 45-18 (17-4, 15-11, 13-3)
Dommere: Robin A. Berg og Stian H. Barstad
Utv.: SIL 5 x 2 min., Nar. 4 x 2 min.