fbpx

Bamsekamp og den store styrkeprøven

Det er nok kanskje godt og vel avgjort hvem som blir nummer 1 og 2 i serien, men det er liten tvil om at dette blir en kamp om å vise krefter før sluttspillet. Etterhvert som sesongen har gått seg til har disse to lagene holdt omtrent akkurat samme tempo. De siste 20 kampene er det så å si ingenting som skiller lagene. Vi våger å spå en tett og tøff kamp med høy kvalitet og godt gammelt trøkk på tribunene i CC Amfi.

Rykket Stavanger Oilers satte inn fra start har ingen lyktes i å gjøre noe med. Etter to svake sesonger har revansjelysten vært stor hos siddisene og de har ikke slakket på gassen etterhvert som sesongen har gått framover. Derfor har de klart å holde luka på soleklare 14 poeng ned til Storhamar og er i en posisjon hvor bare en total kollaps kan ta fra dem seriegullet. De har kanskje ikke vært veldig dominerende alltid, men har vært fryktelig gode til å finne måter å vinne på. Som på tirsdag da de glapp en 2-0-ledelse i Askerhallen, men likevel avgjorde med to sekunder igjen. Om det en dag ikke stemmer for laget har de mange gode enkeltspillere som kan ta tak i ting og ikke minst en fryktelig god førstefemmer bestående av backene Zajac og Klavestad og løperne Morley, Trettenes og Kissel. Disse har scoret 64 av lagets 141 mål. Når man i tillegg ser at laget topper både i powerplay (28,8%) og undertall (89%) så er det ikke rart de har vært suverene.

Men de har ikke vært alene om å dominere denne vinteren. Etter at Storhamar fikk ristet av seg en trøblete start har de fulgt Stavanger-laget hakk i hæl på alle formtabeller, se bare her: Siste 20: SO 53 p, SIL 51 p. Siste 15: SIL 39 p, SO 39 p. Siste 10: SIL 27 p, SO 27 p. Siste fem: SIL 15 p., SO 12. p. Dermed blir det i realiteten en kamp mellom to lag som holder ca. eksakt samme nivå og har gjort det lenge. Storhamar har vært omtrent akkurat like gode til å finne måter å vinne på, de har også en førstefemmer som produserer voldsomt. Formasjonen Prapavessis, Øksnes – Patrick Thoresen, Cameranesi og Ahlholm har levert 49 av 129 scoringer. Med en gjerrig defensiv og godt undertall har de gule og blå blitt veldig vanskelige å få til noe mot. Selvtilliten er også på topp etter ni strake seire, en rekke som startet etter forrige møte med Oilers. Den får sin største test nå, men revansje for et litt uheldig 4-3-tap i DNB Arena står nok definitivt på menyen!

Kampstart i CC Amfi er klokka 16.30 (merk tiden) og billetter er tilgjengelige i appen og i billettluka fra kl. 15.00