fbpx

Seiersrekka røk på overtid

(Foto: Fredrik Hagen)

Etter ni strake sa det stopp for Storhamars seiersrekke. Stavanger tok med seg to poeng fra toppkampen etter å ha avgjort i sudden death. Det ble en forestilling preget av mange utvisninger og hvor til sjuende og sist hjemmelaget falt på at de ikke tok bedre vare på de mange mulighetene de fikk med en mann mer.

Det ble 20 hete minutter verdt inngangspengene da de to topplagene i Get-ligaen braket sammen. Det ble en førsteperiode som inneholdt det meste av godt spill, dramatikk, kontroverser og hete utvekslinger. Storhamar startet best og hadde et par solide sjanser i åpningsminuttene, men fikk ikke helt dreis på det. Ettermiddagens første oppgjør med hanskene kom etter seks minutter og førte til overtall for Stavanger. De fikk ikke noen uttelling på det, men tok over litt av initiativet og rett før halvspilt var Brassart på farten og lirket inn pucken i mølja foran mål. Gjestene fikk en farlig sjanse til like etter, men avslutningen gikk til side. I stedet gikk man løs på drøye fem dramatiske minutter. Stavanger følte seg snytt for en utvisning og ikke lenger etter satt utlikningen. Robin Dahlstrøm fyrte av fra skrått hold og pucken lette seg inn under tverrliggeren. Bamsene haglet og stemningen seg betraktelige hakk. Etter noen minutter med rydding var det på’n igjen og rett på et ny liten fight. Denne gang var det Tommy Kristiansen som fikk to minutter ekstra og den muligheten tok hjemmelaget. Matt Prapavessis fikk en kjempesjanse, men kom feil ut. Han måtte i stedet bare slenge pucken inn i midten igjen, den traff en back og skled inn i mål. Enda et par halvsjanser fulgte, men det ble ikke flere mål før pause. Etter sluttsignalet brøt det imidlertid ut en ny fight som endte med at Rasmus Ahlholm og Magnus Hoff måtte bli igjen i garderoben.

Massekranglenes tid var over i midtperioden, men det ble bra med utvisninger likevel. Storhamar startet med to undertall, det ble til slutt straffet da Mauldin styrte inn 2-2 etter seks minutter. Noen ny periode med overtak for gjestene ble det imidlertid ikke. Nå var det de, og spesielt Bryhnisveen som begynte å dra på seg minutter. Backen sto for tre av fire tominutter for de hvite og svarte denne perioden. Hjemmelaget fikk naturlig nok stort offensivt trøkk, men dessverre aldri noe skikkelig drag på det siste lille. Det ble mange skudd, men få store sjanser. Dermed sto 2-2 ut perioden.

Storhamar fortsatte å få overtall også i tredje periode. Først ett, så ett til og da, endelig, løsnet det. Cameranesi fikk pucken inne i midten og smelte den inn mellom beina til Holm. Gleden var imidlertid kortvarig da hjemmelaget ganske umiddelbart rotet det til i egen sone og ga gjestene en svært myk gave. I fem mot fem var Oilers mer på, men Storhamar styrte fremdeles og fikk en gyllen mulighet med nok et overtall på slutten. Det ble ikke noe av og sudden måtte til. Der startet Storhamar i overtall, men fikk ikke omsatt de par store sjansene som bød seg. I stedet, ikke overraskende når kampene utvikler seg som denne gjorde, fant Stavanger vinnermålet.

Kampfakta:
Storhamar – Stavanger Oilers 3-4 SD (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)
CC Amfi, 4735 tilsk.

1. periode:
0-1 (9.42) Brady Brassart (Nolan Zajac), 1-1 (14.21) Robin Dahlstrøm (Eirik Salsten, Simen André Edvardsen), 1-2 (15.03) Matt Prapavessis (Tony Cameranesi, Patrick Thoresen) PP

2. periode:
2-2 (26.19) Greg Mauldin (David Morley, Nolan Zajac) PP

3. periode:
3-2 (48.09) Cameranesi (Prapavessis, P. Thoresen) PP, 3-3 (49.16) Ludvik Hoff (Patrik Ulriksen)

Sudden death:
3-4 (63.19) Markus Vikingstad (Zajac, Mauldin)

Skudd: 44-17 (12-9, 16-2, 12-5, 4-1)
Dommere: Jørn McCall Ekeberg og Daniel Eriksson (Sverige)
Utv: SIL 9 x 2 min., 1 x 5 min + liten disp (Ahlholm), SO 14 x 2 min., 1 x 5 min + liten disp, 1 x 10 min