fbpx

Tungt på Manglerud

Tunge Storhamar fikk smake pisken av kvikke MS. De gule og blå brukte lang tid for å komme seg opp på nivå og ble jagende de to siste periodene. Da de i tillegg misbrukte en del gode sjanser ble det vanskelig å få med seg noe fra kampen.

Storhamar startet bra og hadde et par store sjanser i starten, samt et powerplay hvor de fikk etablert et visst trykk. Men så var det jamnt slutt. MS fikk opp farten og spilte raskt og smart. SIL fikk nok med å slå unna og kunne takke keeper Gracnar for flere gode redninger. To utvisninger i følge hjalp ikke på mot et hjemmelag som har vært svært gode med en mann mer den senere tida. De holdt unna i begge, men i det det ble fullt lag etter den siste smalt det. Trygg fikk en fin pasning på bakre stolpe og kunne bare skyfle inn ledermålet for de grønne og gule.

Midtperioden startet med en ny kalddusj for de gule og blå. Etter bare halvannet minutt viste Booth prov på god teknikk og lirket inn 2-0. Likefullt fikk Storhamar løftet spillet sitt litt opp og var mer på hugget. Et nytt overtall kom og gikk uten uttelling, før det endelig ble noe å juble for. Markus Aas-Eng Mikkelsen sendte i vei et herlig skudd fra blå som gikk gjennom trafikken og smatt inn ved bakre stolpe. Det var backens første seniormål i karrieren og den ga nytt håp. Det håpet ble satt på en ny prøvelse like etter. MS fikk på ny prøve seg i undertall og spilte helt ut gjestene før Trygg kunne klemme inn sitt andre for kampen. MS fikk flere sjanser i overtall, men enn så lenge holdt SIL unna.

Storhamar gjorde manns jobb for å komme seg inn i kampen igjen, men de ble for ineffektive. Hjemmelaget var farligst frampå i starten med en sjanse, men etterhvert fikk de gule og blå etablert seg mer inne i sona. Da de fikk et nytt overtall ble nytt håp tent. Matt Prapavessis fikk godtreffen fra blå og pucken føk inn bak keeper. To raske utvisninger mot tok imidlertid bort momentumet. Nå sto man bra i undertallet og hadde i tillegg hellet med seg da et skudd traff stolpen. Like etter at man fikk fullt lag igjen fikk Ahlholm en kjempesjanse alene med keeper, men pucken gled av i avslutningsøyeblikket og gikk til side. I stedet kom MS på en overgang like etter og gjorde 4-2. Det var to matchavgjørende situasjoner. SIL prøvde og fikk sjansen med tre minutter i overtall etter at Booth ble sendt i garderoben for en takling i ryggen på Øksnes. Det ble et par-tre kjempesjanser, men det var ikke den dagen og kampen ebbet ut med tap 4-2.

Kampfakta:
Manglerud Star – Storhamar 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Manglerud Ishall, ? tilsk.

1. periode:
1-0 (16.51) Mathias Trygg (Kjetil Martinsen, Emil Frøshaug)

2. periode:
2-0 (21.31) David Booth (Craig Puffer), 2-1 (29.25) Markus Aas-Eng Mikkelsen (Simen André Edvardsen, Jonas Djupvik Løvlie), 3-1 (31.55) Trygg (Kjetil Martinsen, Joachim E. Hermansen) PP

3. periode:
3-2 (44.39) Matt Prapavessis (Patrick Thoresen, Tony Cameranesi) PP, 4-2 (51.38) Steffen Ratejczak (Ludvig Steenberg, Hermansen)

Skudd: 28-23 (12-4, 9-8, 7-11)
Dommere: Robin A. Berg og Petter Bjerkan Bakken
Utv.: MS 4 x 2 min., 1 x 5 min+video SIL 9 x 2 min.