fbpx

Nytt surt nederlag

Foto: Fredrik Hagen

Det hjalp lite med en offensivt god forestilling og bra trøkk fra de gule og blå. Frisk Asker var best rundt begge målene og vant på det. Der Dahlberg fikk gode arbeidsforhold og stoppet 39 skudd var det mer rufsete i andre enden og det tok et hjemmelag i form vare på.

At Storhamar ikke langt på vei avgjorde kampen i første periode er nesten utrolig. De radet opp den ene kjempesjansen etter den andre, men evnet på merkelig vis ikke å få pucken i nettmaskene. Bare i åpningsminuttene var det tre store, men typisk nok var det Frisk som scoret på sin første mulighet. Dokken fikk god vel god plass og kunne enkelt sette pucken i mål. En utvisning var ikke til hinder, det var fremdeles SIL som styrte kampen og Dahlberg måtte strekke seg til sitt ytterste for å stoppe et skudd fra Prapavessis. Det måtte jo før eller senere bli mål og med en mann mer fikk de gule og blå endelig hull på det. Etter å ha brygget på fantastiske mål før i kampen ble det et skikkelig kålemål da det først kom. Et skudd fra nært hold forsvant under Dahlberg og skled mot streken. Patrick Thoresen kriget som en helt i mølja og fikk dyttet den helt over. Det ble starten på en ny SIL-offensiv og enda et par misbrukte kjempesjanser, men ingen flere mål.

I de neste 20 minuttene ble mye action begge veier. Det startet etter to minutter da Simen André Edvardsen fikk kjempedrag på en pasning fra Dahlstrøm og banket inn 2-1 til SIL. Bare to minutter senere var man like langt igjen da målfarlige Björkung fikk god plass og smekket inn 2-2 bak en dekket Gracnar. Innen kort jublet de gule og blå igjen, men målet ble korrekt underkjent for kontakt med målvakt i forkant. En røff takling satte en god Eskild Bakke Olsen ut av spill, men Storhamar endte i undertall da Øksnes sto opp for kompisen. Igjen leverte de et meget godt undertall og fikk etterhvert prøve seg i overtall. Det fungerte ikke veldig bra og faktisk var Frisk nærmest og bare en kjemperedning fra Gracnar holdt dem ute. To nye overtall mot slutten gikk bedre, men det ble igjen bare nesten for Storhamar.

I det som var i ferd med å utvikle seg til en skikkelig tett kamp ville det neste målet være viktig. Storhamar fikk alle tiders mulighet med et tidlig powerplay, men igjen manglet det siste lille for å overliste Dahlberg. I stedet sprakk det bak etter sju minutter. Medby fikk stå alene foran keeper og både ta i mot og avslutte. Et tungt baklengsmål som snart ble fulgt av ett til. To minutter senere kom hjemmelaget på en overgang og Lavoie kunne avslutte med å sette pucken i aldeles tomt bur. SIL prøvde, men så slitne ut og fikk aldri noe kjempetrøkk på det. Det ble med et nytt surt tap.

Kampfakta:
Frisk Asker – Storhamar 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Askerhallen, 1625 tilsk.

1. periode:
1-0 (5.31) Mikael Dokken (Marcus Oskarsson, Victor Granholm), 1-1 (15.28) Patrick Thoresen (Matt Prapavessis) PP

2. periode:
1-2 (22.26) Simen André Edvardsen (Eirik Salsten, Robin Dahlstrøm), 2-2 (24.35) Victor Björkung (Hampus Gustafsson, Mats Frøshaug)

3. periode:
3-2 (46.59) Endre Medby (Gustafsson), 4-2 (49.15) Alexandre Lavoie (Anders Bastiansen, Fredrik Lystad Jacobsen)

Skudd: 20-41 (3-16, 11-14, 7-11)
Dommere: Tor Olav Johnsen og Robert Hallin
Utv.: FA 6 x 2 min., SIL 4 x 2 min.