fbpx

Tilbake på seierssporet?

Foto: Fredrik Hagen

Tre strake tap har vært uvant kost for et Storhamar som har holdt mesterskapsform siden oktober. Torsdag ligger det til rette for å stanse den rekka når bunnlaget Grüner kommer på besøk, men det er ikke bare å møte opp. Den lille osloklubben har bevist at de kan gjøre det vanskelig for langt mer navngjetne motstander om de ikke er helt påskrudd, SIL inkludert.

Sist Grüner var på Hamar så det ut til å gå mot et nytt, stort bortetap da Storhamar gikk opp i 5-0 etter 23 minutter. Ti minutter senere sto det brått 5-4 og alt var helt åpent. Hjemmelaget fikk til slutt kloret seg til en 7-5-seier, men man fikk et bevis for at de svarte og lilla kan være med å leke om motstanderen ikke tar de på alvor. I de to bortekampene har imidlertid Storhamar vært profesjonelle og vist forskjellen på topp og bunn. Det har blitt ni mål begge gangene. Man må forøvrig også kunne synes litt synd på gutta fra Grünerløkka. Den siste tida har de hatt en egen evne til å møte lag som desperat trenger en seier for å komme på fote igjen. Sparta, Lillehammer og MS har alle møtt Grüner etter ett eller flere tap og klort med seg poeng den siste tida. Torsdag møter de en ny motstander som gjerne trenger en seier.

Årsakene til Storhamars formdupp er veldokumenterte. Tøff trening og rotering som forberedelse på sluttspill har gjort at det har gått litt tregere enn man kunne se for seg den siste tida. Likevel har man skapt et vell av sjanser, mer enn nok til å vinne, men uttellinga har vært til frustrasjon. Store sjanser på rekke og rad har blitt misbrukt, så man trenger en kamp hvor det løsner litt igjen og det ikke blir noe som blir en selvtillitsgreie. Å komme hjem etter to tøffe bortekamper med god mulighet til å få fart på sakene igjen er akkurat det man trenger nå.

Kampstart i CC Amfi er klokka 18.30 og billetter er tilgjengelige i appen og i billettluka fra klokka 17.00.