fbpx

Poengene var beholdningen

(Foto: Fredrik Hagen)

En effektiv førsteperiode og deretter konsentrasjonssvikt var melodien sist Grüner var på Hamar. Det ble en slags reprise også denne gangen, men alt i alt var nok likevel de tre poengene ganske trygge. De betød dessuten at Storhamar er offisielt klar for sluttspill! Patrick Thoresen noterte seg for poeng i sin 20. kamp på rad og juniorgutta fikk mye istid som de tok godt vare på. Da skulle høydepunktene være nevnt.

I en periode som ellers ikke vil gå til historiebøkene var i allefall effekiviteten tilbake for fullt for Storhamar. 12 skudd på mål fikk man til på 20 heller tempofattige minutter, men hele fire av dem gikk i mål! Det gikk nesten fem minutter før det skjedde all verden, men da gikk det fort. Sunnquist pådro seg en 2+10 for gjestene og da tok det fem sekunder før pucken lå i garnet. Patrick Thoresen åpnet opp med en fin pasning og Rasmus Ahlholm klinket pucken i krysset (med pling). Ikke lenge etterpå fikk gjestene først overtall og så straffeslag. Det tok Jonas Strand seg greit av og resten av undertallet gikk greit. Deretter ble det flere minutter med pucktransport, før førsterekka fant fram litt magi igjen. En herlig pasning fra Prapavessis fant Patrick Thoresen på bakre og han kunne bare legge den inn. Ledelsen ble doblet i løpet av de siste to minuttene. Jake Newton banket inn nummer tre i overtall, mens Kurt Davis slo inn en retur på tennis. På det sistnevnte noterte forøvrig Patrick Elvsveen seg for sitt første seniorpoeng.

Storhamar følte nok at kampen var avgjort og midtperioden ble preget av en del nonchalanse og vanskelige varianter. Det haglet med målsjanser, spesielt i første halvdel, men det ble mye elegante varianter som ikke var mest effektive, noe som forsåvidt er greit når kampbildet var som det var. Grüners reservemålvakt Pietilä fikk i allefall lettere arbeidsvilkår enn forgjengeren. Litt over halvveis valgte Simen André Edvardsen å gjøre det enkelt og da ble det mål av det også. De siste minuttene av perioden forsvant imidlertid det meste av konsentrasjon og gjestene ble budt på to mål. Først fikk Hougen gå alene og score i undertall, så serverte man Carho Hansen rett før pause.

Det var vanskelig å få fyr på kjelen igjen og Grüner fikk sjanser til å gjøre kamp av det igjen. Et par sjanser på starten og etterhvert en mulighet hvor alle trodde det var mål før man innså at Jonas Strand hadde levert en kanonredning. Storhamar var selvfølgelig frampå også de, spesielt juniorrekka som var sultne på mål. Dessverre ville det seg ikke helt for dem i det siste lille. Da gjestene fikk powerplay halvveis i perioden kom også det tredje målet og man hadde samme utvikling som sist disse lagene møttes på Hamar. Nå skjerpet imidlertid Storhamar til og avgjorde et par minutter senere. Pietilä dro fram to redninger fra kort hold, men var til slutt sjanseløs da Eirik Salsten fikk åpent mål og god tid. Etter dette var det ikke så mye mer som skjedde og de tre poengene ble igjen på Hamar etter noe strev.

Kampfakta:
Storhamar – Grüner 6-3 (4-0, 1-2, 1-1)
CC Amfi, 2215 tilsk.

1. periode:
1-0 (4.52) Rasmus Ahlholm (Patrick Thoresen, Jake Newton) PP, 2-0 (14.22) P. Thoresen (Prapavessis, Ahlholm), 3-0 (18.27) Newton (Ahlholm, Tony Cameranesi) PP, 4-0 (19.18) Kurt Davis (Patrick Elvsveen, Christian Bull)

2. periode:
5-0 (31.17) Simen André Edvardsen (Prapavessis), 5-1 (35.28) Sondre Stokke Hougen (Herman Sagfossen, Mads Lund) SH, 5-2 (39.21) Marius Carho Hansen (Uass.)

3. periode:
5-3 (51.11) Håvard Steen (Krister Evensen) PP, 6-3 (54.06) Eirik Salsten (Mikael Zettergren, Christian Larrivée)

Skudd: 47-30 (12-5, 20-13, 15-12)
Dommere: Eirik Hansen og Mads Frandsen
Utv.: SIL 4 x 2 min., Grü: 3 x 2 min., 1 x 10 min.