fbpx

Straffet av canadierne

Storhamar hadde i store deler kontroll på kampen, men der de var ineffektive var Narvik det motstatte. Dermed ble det tre mål til hver i ordinær tid og til slutt måtte straffer til. Der scoret Narviks canadiere Connor Hurley og Wade Murphy når det trengtes som mest og tok seg et steg nærmere sluttspill.

Etter en litt nølende innledning fra begge lag tok Storhamar tak i kampen. Det var et solid undertallsspill som vekket det gule og blå og snart la de voldsomt press på hjemmelaget. Det kom noen muligheter, blant annet i overtall, men det skulle ta litt tid før uttellingen kom. Da den kom gikk det imidlertid unna med to kjappe halvveis i perioden. Patrick Thoresen ble kreditert den første etter at keeper Partanen glapp pucken i eget mål. 22 sekunder senere spilte Storhamar seg nydelig gjennom midtsona og Simen André Edvardsen kom seg fri. Han sendte et presist skudd forbi keeper og 2-0. Selv om de stort sett dominerte også resten av perioden var det Narvik som scoret det neste målet. En retur fra Gracnar ble omsatt av Hurley. Det kunne kanskje vært et mål til for gjestene, men alt i alt en grei periode.

Storhamar tok også tak i det i midtperioden, men kom ikke like lett inn nå. I stedet var det hjemmelaget som kom til på en kontring. De skal ha for effektiviteten sin og Falk-Larsen var dødelig da han ble spilt helt fri med et langpass fra egen mållinje. Gjestene fortsatte imidlertid å styre kampen og hadde et par gode sjanser til å ta tilbake ledelsen. Selv om de hadde mer tid i offensiv some nå var Narvik som forventet farligst på overganger. De hadde et par tilløp, men nå ble døra raskt stengt. Etter en lang periode med trøkk inne i Narvik-sona fikk kom endelig ledermålet for gjestene. Martin Rønnild avsluttet fra kanten og overrasket keeper en smule. Pucken smatt på innsida, men traff stolpen. På baksida sto imdlertid Jonas Djupvik Løvlie klar og fikk en lett jobb med å skyfle inn pucken. Hjemmelagets beste mulighet kom i overtall, men igjen var SIL solide med en mann mindre og tvang fram avslutninger fra dårlige vinkler.

I tredje periode var det litt hipp som happ hvilken vei det gikk. Begge lag hadde gode sjanser til å få dratt det sin vei, men det ville seg ikke helt. Et eksempel var da hjemmelaget var i overtall tidlig i perioden. Djupvik Løvlie kom bra til på kontring, men ble stoppet i siste instans. Spillet snudde og vips så var Narvik alene. Der sto Luka Gracnar og dro fram en kjemperedning. Et stadig mer desperat hjemmelag flyttet seg lenger opp i bana og etterlot seg rom bakover. Storhamar var framme og luktet flere ganger, men kom ikke nærmere enn et skudd i innsida av stolpen. Den manglende uttellinga skulle straffe seg. Nesten tre minutter før slutt tok Narvik ut keeper og fikk press. Målfarlige Falk-Larsen fikk etterhvert litt plass og smekket inn 3-3.

Det ble overtidsjobb av det og en god mulighet til å avgjøre tidlig. Man startet nemlig med en mann mer. Det ble ikke noe av overtallet og resten av sudden death bare gikk unna. På straffene var Rasmus Ahlholms mål lenge det eneste, men Hurley sørget for omskyting og der ble Murphy matchvinner.

Kampfakta:
Narvik – Storhamar 4-3 str. (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Nordkraft Arena, ? tilsk.

1. periode:
0-1 (9.37) Patrick Thoresen (Uass.), 0-2 (9.59) Simen André Edvardsen (Mikael Zettergren, Christian Bull), 1-2 (13.38) Connor Hurley (Joakim Engesveen, Wade Murphy)

2. periode:
2-2 (21.26) Svein Petter Falk-Larsen (Jake Bolton), 2-3 (31.20) Jonas Djupvik Løvlie (Martin Rønnild)

3. periode:
3-3 (57.42) Falk-Larsen (Artu Niskakangas, Benjamin Byrkjeland)

Sudden death:
Ingen scoringer

Straffer:
4-3 (65.00) Wade Murphy

Skudd: 28-43 (4-15, 8-14, 13-11, 3-3, 1-0)
Dommere: Robin A. Berg og Stian Barstad
Utv.: Nar. 5 x 2 min., SIL 6 x 2 min., 1 x 10 min.