• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 16 Januar Jan
Lørdag Lør 18 Januar Jan
Torsdag Tor 23 Januar Jan
Lørdag Lør 25 Januar Jan
Torsdag Tor 30 Januar Jan
Lørdag Lør 1 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Lørdag Lør 15 Februar Feb
Torsdag Tor 20 Februar Feb
Søndag Søn 23 Februar Feb
Torsdag Tor 27 Februar Feb
Søndag Søn 1 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar
Torsdag Tor 13 August Aug
Torsdag Tor 10 September Sept
Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lørdag Lør 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lørdag Lør 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lørdag Lør 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 November Nov
Lørdag Lør 14 November Nov

Gjøse om laget og sesongen

En liten statusrapport fra treneren

Anders Gjøse forteller om spillerne, jakten på assistenttrener, hockeyfilosofien og hvilke forventninger han har til laget. Den ferske treneren forteller også om hva han synes om sesogens motstandere.

På spørsmål om hvordan det ligger an med trenerjakten forteller Gjøse, at de har vært gjennom flere kandiater. - Det går fremover, jeg hadde møte med klubben og en kandidat i forrige uke, og det er en kandidat som jeg personlig veldig gjerne ønsker å ha med. Utover det har vi også noen flere navn på blokka som kan bli aktuelle, men så langt har vi jobbet spesifikt med denne løsningen. Så får vi se om ett par dager om vi ender på denne løsningen, eller om vi må lete videre. Det er svært ønskelig å ha trenerapperatet på plass innen juli måned, forteller den nye treneren.

Men hva med spillerstallen - er den komplett? 

-Per dags dato er budsjettet brukt opp, men det kan selvsagt komme endringer på dette når vi vet mer hvordan sesongen blir, og ikke minst når neste sesongs budsjett blir vedtatt. Så frem mot 1.8 er det ikke planer om noe mer inn.  

Hva slags type hockey får vi se med Gjøse i boksen? 

Jeg ønsker at Storhamar skal styre, spille mye med puck og være et hardtarbeidende lag, med mye bevegelse og mye aktivitet i det offensive spillet. Med den stallen vi har, med rutine, med ferdigheter og med spillere med offensiv kvalitet, så skal vi være et lag som preger kamper og skaper store målsjanser. 

Gjøse begynner å le litt når han blir bedt om å fortelle om minner fra tidligere møter med Storhamar.

  • Det er mange. Det var vanskelig å få tak i pucken på Hamar, følelse av veldig stor is og pucksikre Storhamar-spillere. Også det var mange kamper som føltes mye lenger enn 3x20 på Hamar. Jeg var også med i den perioden hvor Oilers røk ut eter 4 strake i sluttspill mot Storhamar, så jeg har en del dårlige minner på toppnivå mot Storhamar. På juniornivå var jeg jo med å ta gull med NTG/Lillehammer mot Storhamar, så det er vel det beste minnet som spiller mot Storhamar. 

Hva med som trener eller leder? 

Der har jeg vært med på veldig masse forskjellig i regi av Norges Ishockeyforbund, landslagssamlinger med mer. Jeg har veldig mange fine relasjoner til folk som er i og rundt hockeyen på Hamar, så selv om det var tøft å komme hit som spiller er det et stort pluss å komme hit som leder eller trener.   

Hva fristet deg til å ta jobben? 

Det er en kombinasjon, litt fordi det var en hovedtrener-mulighet for meg, men jeg hadde ikke tatt hva som helst jeg hadde fått tilbud om bare for å bli hovedtrener. Storhamar er en stor klubb, både som organisasjon, økonomisk og ikke minst som toppklubb i norsk hockey gjennom mange år. Det er også en spennende plan på det som skjer i Storhamar rundt hva de ønsker å oppnå på lengre sikt. Hockeyen står sterk på Hamar, den betyr utrolig mye for mange, og det engasjementet som er her kan ikke måle seg med andre i norsk ishockey. Sett utenfra får man jo med seg mye positivt engasjement som gjør jobben enda mer pirrende.   

”Jeg har vært veldig bevisst på hvilket press det er å være i en klubb som Storhamar. Jeg har snakket med masse folk som er her, og som har vært innom her og fått dannet meg et godt bilde av hvordan ståa er” – Anders Gjøse

Mange trenere har fått kjenne på press, og forventinger fra klubb og ikke minst fans og den ferske treneren er fullstendig klar over dette.

  • Jeg har vært veldig bevisst på hvilket press det er å være i en klubb som Storhamar. Jeg har snakket med masse folk som er her, og som har vært innom her og fått dannet meg et godt bilde av hvordan ståa er. Det er denne veien og denne verdenen jeg vil inn i, så jeg er klar for å ta utfordringen.

Kjøp sesongkort her

Vi har jo et spennende lag på papiret, ikke bare giganter som Patrick Thoresen og Lundell Noer, men mange spennende ungutter. - hva er dine tanker om stallen? 

  • Jeg synes også vi har et meget spennende lag på papiret, og ikke minst at vi har en del kontinuitet, med ei spillergruppe har vært utrolig flinke. Det er bygd opp en bra kultur på Hamar gjennom flere år og de kommer godt forberedt til neste sesong. Med så mye bra kvalitet og kontinuitet så blir det lett og gå i gang når vi starter sesongen for alvor i august.  

Hvordan blir overgangen fra assistenttrener til å bli hovedtrener? 

Det blir veldig gøy, jeg har jo hatt hovedtreneransvar for forskjellige U-landslag og juniorlag ved siden av assistentjobben min Hovedforskjellen blir at nå går man døgnet rundt og grubler for å finne gode løsninger på alt mulig. Og det er en viktig del av det som frister med å bli hovedtrener, som jeg trives veldig godt med.  

Du kommer jo fra en hockeyfamilie - hvordan er det rundt bordet på julaften hos familien Gjøse? 

Jeg har jo hatt en bror som har spilt på gamle Storhamar 2, en mor som jobber i administrasjonen til Oilers, en samboer som jobber i administrasjonen til Sparta og en yngre bror som spiller juniorhockey i Oilers, så det blir mye hockeyprat rundt bordet når vi samles hele familien. Datteren min har jo fått seg ganske mange favorittlag med årene. 

Til slutt så avslutter vi med en liten sommerhilsen fra Anders til alle dere hockeyklare Storhamarfans!  

Sommer = ikke lenge til oppstart på is (med Corona forbehold)!! 

Vi gleder oss til snart å være i gang med de siste sesongforberedelsene, på is! Først skal gutta få et par velfortjente litt roligere uker i løpet av juli. De har samlet sett håndtert en utfordrende vår og inngang til sommeren på en meget bra måte i mine øyne, og ser ut til å stå godt rustet til oppstart! 

Vi har en spennende tropp med fin blanding av rutine, ferdigheter og ungdommelig virilitet. Og spesielt i den situasjonen alle står i inn mot kommende sesong ser jeg på kontinuiteten i troppen som en styrke. 

Samtidig har klubben gjort noen strategiske valg i et større bilde på sport som jeg er sikker på vil styrke klubben på kort sikt og ikke minst på lang sikt. Det gleder vi oss også til å jobbe inn og videre med. 

Det som har vært mindre morsomt, men selvfølgelig forståelig i disse tider, er at man ikke har hatt mulighet til å være tettere på samfunnet, med fans, supportere, samarbeidspartnere og sammen kunne skape engasjement og hockeyglede. Så det gleder vi oss også ekstra til, når den tid måtte komme. 

I mellomtiden ønskes dere alle en riktig god sommer, og håper vi ses i og rundt Amfi ’n når det er klart for istid igjen! 

Sommerhilsen fra Anders Gjøse