• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 16 Januar Jan
Lørdag Lør 18 Januar Jan
Torsdag Tor 23 Januar Jan
Lørdag Lør 25 Januar Jan
Torsdag Tor 30 Januar Jan
Lørdag Lør 1 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Lørdag Lør 15 Februar Feb
Torsdag Tor 20 Februar Feb
Søndag Søn 23 Februar Feb
Torsdag Tor 27 Februar Feb
Søndag Søn 1 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar
I dag 13 August Aug
Torsdag Tor 10 September Sept
Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lørdag Lør 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lørdag Lør 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lørdag Lør 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 November Nov
Lørdag Lør 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lørdag Lør 21 November Nov
Hjemme
Sparta
SPA
Borte
Storhamar
STO

Energien ble borte

Etter en ålreit førsteperiode, hvor 0-1 ble snudd til 2-1 og det var bud på mer, sloknet Storhamar. Sparta var desperate etter poeng, mens de gule blå ikke så ut til å ha energi til å ta opp kampen skikkelig. Ei landslagspause nå vil nok absolutt gjøre godt for hamargutta.

Storhamar hadde for det meste taket på åpningen av perioden, men kom ikke helt fram. I stedet ble det litt unøyaktig i midtsonen og vips så kunne hjemmelaget kontre inn 1-0 etter tre minutter. De hadde litt initiativ etter dette, men de gule og blå fant snart igjen taktpinnen og dominerte andre halvdel av perioden greit. Det ble et par store sjanser, men ikke nok futt i avslutningene til at keeper Lillegrend ble satt på de helt store prøvene. Med sju minutter igjen på perioden gikk dommerens arm opp for avventende utvisning mot hjemmelaget. Storhamar presset på noe helt voldsomt under den avventende utvisningen og holdt det gående inne i sona i trekvart minutt. Da fant Patrick Thoresen fram en av sine geniale pasninger og som falt perfekt for Eskild Bakke Olsen på bakre stolpe. Unggutten som hadde fått senterplassen i tredjerekka gjorde ingen feil og løftet inn utlikninga. Scoringen dro proppen ut av systemet og halvminuttet senere var kampen snudd. Eirik Salsten rykket seg fri på kanten og sendte rapt skudd inn mellom beina til keeper. Sparta prøvde å slå tilbake, men SIL var det bedre laget og ledet fortjent til pause.

Det ble en mer rotete forestilling i midtperioden. Storhamar begynte å slurve litt og ble straffet hardt for det, samtidig som marginene var i mot i avgjørende situasjoner. Sparta fikk utlikningen etter fem minutter da en unøyaktig klarering traff ei skøyte og la seg fint til for Trym Østby skuddet hans ble styrt via tverrligger og inn. Et par minutter senere fikk hjemmelaget prøve seg i overtall og gikk opp i ledelsen på en puck som spratt foran Gracnar og lurte seg forbi. Storhamar fikk snart en sjanse til å utlikne, men Patrick Thoresen traff stolpen alene med keeper. Stolpen traff også Newton på et skudd fra sida. Et nytt overtall til hjemmelaget ble greit slått unna og det ble faktisk et par muligheter offensivt av det også. Men pucken var ikke kompis denne perioden og dermed gikk man til pause ett mål bak.

Storhamar hadde de beste intensjoner om å legge press på hjemmelaget, men det virket som om tanken var litt tom. Man fikk ikke opp trøkket i offensiv sone som man hadde ønsket og ble stadig brutt av desperate spartanere i poengnød. En utvisning ble holdt unna og man kom seg på offensiven igjen, men slet med å teste Lillegrend. I stedet kom hjemmelaget på en kontring og Nilsen scoret trygt alene med keeper. Det var halvveis ut i perioden og veien tilbake begynte å bli lang. De blå hadde fått trua og kjempet for livet, mens gjestene aldri fikk opp nødvendig tempo og presisjon. De prøvde helt inn, men det ble aldri helt det store og dermed tap.

Kampfakta: Sparta Sarpsborg – Storhamar 4-2 (1-2, 2-0, 1-0) Sparta Amfi, 1787 tilsk.

  1. periode: 1-0 (3.08) Niklas Roest (Kristian Jakobsson, Martin Grönberg), 1-1 (13.59) Eskild Bakke Olsen (Patrick Thoresen, Simen André Edvardsen), 1-2 (14.34) Eirik Salsten (Uass.)

  2. periode: 2-2 (25.05) Sondre Ahlsen (Trym Østby, Jonas Meisingset), 3-2 (26.49) Magnus Nilsen (Robin Dahse, Håkon Løken Pedersen) PP

  3. periode: 4-2 (50.34) Magnus Nilsen (Anders Tangen Henriksen)

Skudd: (11-10, 12-9, ) Dommere: Per-Gustav Solem og internasjonal utvekslingsdommer Utv.: Spa.: Ingen, SIL 4 x 2 min.