• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Vålerenga
VIF
Borte
Storhamar
STO

Det blir en spesiell kamp

Det er det heteste oppgjøret i norsk hockey som spilles for første gang denne sesongen, det er i tillegg toppoppgjør og atpåtil Storhamars første visitt på nye Jordal Amfi. Det blir en spesiell kamp som skulle vært enda mer spesiell.

Men det kunne vært enda mer spesielt. Dette skulle vært kampen hvor vi etablerte den nye "Hamarsvingen" på den nye Amfien. Tusener ville tatt turen fra innlandshovedstaden til rikshovedstaden. Den nye og flotte arenaen ville vært utsolgt og det ville vært en gul vegg i ene enden. Det skulle vært rauting og banjoer, jubel og frustrasjon. Folkeliv og minner som aldri ble glemt. Det er en dag svært mange har ventet på i nesten fire år siden den siste kampen ble spilt på den gamle ærverdige arenaen ble spilt. Nå gjør pandemien at vi alle må sitte hjemme i sofaen og se oppgjøret på TV. Arenaen vil, med unntak av pressefolk og de som må til for at kampen skal kunne gå sin gang og de lager ikke mye liv. Slik var det vel omtrent da Storhamar første gang steg ut på gamle Jordal Amfi også til møte med Fagerborg i 3. divisjon i januar 1962. Det er vel mindre sannsynlig at vi får reprise på resultatet. Den gang vant Storhamar 22-2! Publikum eller ei vil det nok bli en høydramatisk affære med god temperatur likevel. Den lever sitt eget liv i sin egen boble og fores av sin egen energi.

Vålerenga har gått fra skanse til skanse og seier til seier denne høsten hvor de endelig er hjemme igjen. I det siste har det imidlertid gått litt tyngre. På de tre siste kampene har det blitt to tap og laget har ramlet fra første til 3. plass på tabellen. På lørdag har trolig det lite å si. Denne kampen vil leve sitt eget liv.

Det siste gjelder også for Storhamar. Med sju strake seire i ryggen vil selvtilliten være på topp, men her vil det kreves andre ting. Alle må være på fra første dropp og leve med presset og intensiteten et slikt oppgjør har med seg. Mot Stjernen torsdag var det litt for mye opp og ned, her må det være på stell i 60 minutter. Det har man vist før i sesongen også, når kampene blir tette og jevne har bryteren vært på hele veien.

Kampstart på nye Jordal er klokka 16.00 og du ser oppgjøret på TV2 Sport og TV2 Sumo.