• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Grüner
GRU
Borte
Storhamar
STO

Storseier til slutt

Det ble en typisk Grünermatch i revers for Storhamar. Vanligvis pleier det å renne på voldsomt i starten for så å tørke ut litt etterhvert. Denne gangen slet man en del i første halvpart før det kom voldsomt etterhvert. Det sto 1-1 da man passerte 30 minutter og 8-1 til de gule og blå etter 60!

Førsteperioden var ikke all verden å skrive hjem om. Storhamar hadde, som ventet, pucken mye av tida og lå på i perioder uten å skape altfor mye. Grüner kjempet hardt og klarte få de gule og blå ut av rytmen. Etter sju og et halvt minutt kom målet for Storhamar. Keeper Rinne måtte gi retur på skuddet fra Andreas Øksnes og Mikael Zettergren var på plass for å pirke den inn. Den ledelsen varte i fem minutter før Lindhagen utliknet via en SIL-back. Det ble en del utvisninger i perioden som også gjorde sitt til å gjøre det vanskelig å få noen rytme.

Storhamar startet midtperioden med en mann mindre og fikk snart en mann til utvist. Hjemmelaget skapte en god sjanse og fikk med seg litt trykk som varte noen minutter utover i perioden. Etterhvert fikk hamargutta samlet seg litt og begynte å legge på litt mer press igjen. Halvveis i perioden ga det uttelling. Eskild Bakke Olsen jobbet fri en puck i kortvantet og spilte til Patrick Thoresen. Han flikket videre til Rasmus Ahlholm som sendte pucken i mål. Resten av perioden var bedre og fem minutter før pause var Martin Rønnild på farten og økte til 3-1.

I tredje var det ingen snakk om saken. Da hadde Storhamar fått fart på skøytene og presisjonen på plass og målene haglet. Etter tre minutter kunne Edvardsen sette nummer fire i overtall etter at "hele butikken" ble åpnet av Rønnild. Så fulgte en trilogi av Zettergren-sjanser. Først et stolpeskudd i undertall som også ble et straffeslag. Det ville ikke inn, men så fort Storhamar var fulltallig kunne han til slutt dytte inn nummer fem. På en avventende utvisning presset SIL Grüner omtrent ut av hallen og til slutt fikk Mats Larsen Mostue pirket inn sitt første for sesongen. Hjemmelaget hang etter og pådro seg utvisninger. Det åpnet for Sander Vold Engebråten som satte nummer sju via stolpen. Som avslutning klinket Christian Larrivée inn sitt 200. mål for Storhamar rett i krysset.