Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Nyheter fra Storhamar Hockey

HOVEDSPONSOR

Gutten bak maska

Trym Gran har satt fyr på Hamar etter overgangen fra Lillehammer i vinter. Vi har snakket med sisteskansen om ny maske, spillestil, smultringer og kok på tribuna i det som er hans nye hockey-liv.

Sesongen tok en brå vending for Trym Gran på nyåret. Fra å stå på hue for et Lillehammer-lag som ofte kjempet mot overmakten kom han inn i et Storhamar som hadde fått ferten av edelt metall. Iført røde loffer og LIK-maske med SIL-klistremerke på har han kommet inn og bidratt til framgangene i stor stil. Nå er det ikoniske keeperutstyret inne i sine siste dager og vil snart bli byttet ut med moteriktig gult og blått.

Trym Grans røde loffer synger på siste verset!

Ku, fritid og familie

Det første først. I disse dager er den nye maska til Trym klar. Designet og lakkert av Dennis Hanshuus, Norges fremste på sitt område, er den en detaljert og lekker sak i gult og blått. Som disse maskene inneholder mye symbolikk som gjerne forteller om keeperen som bruker den. Trym tar oss med på en fortelling om detaljene (Klikk på bildene under for å se): – Vi begynner med bakplata, for den er jeg skikklig fornøyd med! Der har vi kua fra kuben som danser og synger med SIL-tags i øra, skikkelig morsom! På høyresida er en strektegning av hytte i Skjeberg, det er sommerparadiset mitt og fortjener en hyllest. På venstrsida er det meg som liten på armen til fatter’n. Fatter’n er viktig og det fortelles med ei stripe fra Tommy & Tiger’n i bakgrunnen!  Selve designet er en blanding av moderne detaljer i gult og blått og logoer i gråtoner på hvitt. Jeg ble skikkelig fornøyd med den, understreker han. Men noen jåle vil han ikke være med på at han er! – Nei, det her er jo bare gøy, det er moro å leke litt med sånne idéer og få fram det man har tenkt på! Selv om det røde utstyret har blitt lettere legendarisk mener han det er riktigst med med klubbfargene. – Det nye utstyret er på vei inn nå så det skal på om ikke så lenge.

Liker å hjelpe backene

Etterhvert som tida har gått har vi fått se mer og mer av spillestilen til Trym, han er en aktiv målvakt som gjør mye mer enn å stoppe skudd. Til tross for sin unge alder utstråler han dessuten en ro som gir laget trygghet bakover.

– Det er jobben min å gi backene ro, sier han, jeg skal spille på en måte så de kan tenke framover på bana og vite at det som skjer baki der tar jeg meg av. Noen har kanskje lagt merke til at jeg ofte er bak mål og henter pucken. Det er for å spare backene turen ned der og bli taklet eller satt under press. Meg har de jo ikke lov å røre! Jeg prøver å spille pucken ut så mye jeg kan også, når det er mulighet for det til og med å assistere folk. Det er foreløpig ingen som har tatt vare på de mulighetene, fleiper han, og legger til at å få satt en puck i åpent mål sjøl er noe han gjerne kunne tenke seg å få til snart.

Trym Gran og Markus Stensrud. Keeperduo med framtida foran seg.

Elsker kok på tribunene

Overgangen fra Lillehammer er veldokumentert, så vi dveler ikke så mye ved den, men heller hvordan det har vært etterpå: – Jeg har det kjempebra her, forteller Trym. Det er en litt annen hverdag med mindre å gjøre på isen, men mer trøkk på treningene. Jeg spilte med Peter Quenneville i Sparta, så det blir til at jeg henger en del med han utenom hockeyen. Vi har en fin gjeng og en herlig garderobe her, så det har vært lett å komme inn i det!

En ting setter han veldig pris på og det er støtten fra tribunene: – Hamar er helt spesielt når det kommer til hockey, jeg elsket å spille her som bortespiller også. Det er deilig kok her, som er fryktelig inspirerende å spille foran. Ikke bare her heller forresten, det er alltid mange folk med oss borte også, det er helt herlig og man får virkelig lyst til å yte for dem. Det er rett og slett skikkelig bra hockeykultur her!

Trym Gran står på for god stemning!

Storhandel av smultringer

Tradisjonen tilsier at hver gang en keeper har holdt nullen må han kjøpe smultringer til laget. Det har etterhvert blitt utgiftspost for unge Gran! – Ja, det har blitt en del donuts i det siste, ler han. Det er 300 kroner pr gang så det er bare å regne ut! Den ene måtte forresten Anders Haugum bli med å dele på, da vi delte på nullen mot Frisk.

Smultringkjøpet er selvsagt bare en overgang til en av tidens store temaer: Rekordjaget. I skrivende stund har han enda til gode å slippe inn mål i sluttspillet med SIL. Tre shutouts på rad er rekord i norsk sammenheng. Med den siste kampen i serien, som han delte med Haugum, har det blitt fire straker nuller på laget, noe som er ny klubbrekord. Før den fjerde kvarten mot MS er han drøye 16 minutter unna å slå rekorden for antall minutter uten baklengs i klubben. Dette er imidlertid ikke noe som opptar han noe voldsomt:

– Jeg bare går utpå der for å gjøra jobben min, jeg. Det er å stoppe pucker og hjelpe laget til å vinne. Det er den statistikken som er viktig for meg. Tre poeng i ligaen eller en strek på tavla i sluttspillet. Skjer det så skjer det, det er hyggelig det, men ikke noe jeg kan gå og tenke på, sier han.

Fokus på Storhamar

Vi spør han om framtidsplaner og ambisjoner, men også der er holdningen hans pragmatisk:

– Det er heller ikke noe jeg tenker spesielt mye på. Nå er det to år til her som gjelder, så får vi se hva framtida bringer. Landslag og sånt får eventuelt være en bonus om det skulle bli aktuelt! Igjen, skjer det så skjer det! Det jeg først og fremst tenker på nå er sluttspillet og kunne gjerne tenkt meg en gullfest i slutten av det, avslutter Storhamars nummer 39.

 

skal det være en girkasse?

Gull på hjul

– Vi har systematisert behandlingen av bildeler. Bilene strippes for etterspurte deler. Motorer, bremsesystemer og girkasser gåes over nøye og settes i stand klart for direkte montering. Det pakkes og sendes ut en 80 – 100 kolli med bildeler hver dag.

Før ble man sendt på leting blant bilvrak for å finne et blinklys. Slik er det ikke lenger. Nå gjør man et kjapt søk på gbd.no eller tar en telefon.

Lover temperatur

Eirik avslutter med en lovnad, men også en henstilling til publikum før sluttspillet:

– Jeg kan love høy temperatur og topp innsats! Så håper jeg også at vi får godt gammeldags playoff-kok på tribunene med mye folk og topp stemning både i vår egen hule og på bortefeltet på Jordal Amfi. Vi skal gi alt vi har og det håper jeg dere gjør også!

Miljøkrav

– Vi er stolte av å være en del av løsningen på gjenbruk og sirkulær økonomi. Vi har strenge miljøkrav og må håndtere alle typer avfall i tillegg til gjenbruk av deler og metall. 

Om Grønvolds Bildemontering

Grønvolds BilDemontering AS er en av landets ledende gjenvinnings bedrifter for brukte deler til nyere biler.

Vi selger brukte kvalitetskontrollerte originaldeler til markedsledende priser.
Firmaet har i dag et lager på ca 5500 kvadratmeter på den 23 mål store tomten.
Delelageret teller omlag 46000 dataregistrerte deler, noe som gjør at firmaet er en av de største i landet på demonterte bildeler.

Vi er landets største mottaker av forsikringskondemnerte skadebiler. Vi demonterer og gjenvinner omlag 1200 nyere forsikringsbiler i året. Dette gjør at utvalget av nyere deler er enormt.
Totalt gjenvinnes ca 2600 biler hvert år hos oss.

Vi er størst i Europa på deler til el-bil, spesielt Tesla. Vi har stor kompetanse på el-bil.

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

SISTE OM STORHAMAR RETT I LOMMA?

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyhetsartikler

Nyheter

Finale. Punktum.

Storhamar leverte en eminent bortekamp på Jordal og sikret finalebilletten med egentlig langt større margin enn 2-1 som sluttresultatet ble! Eskild Bakke Olsen ble dagens mann med begge målene for SIL!

Les mer
Nyheter

I en god posisjon

Storhamar er en seier unna finale og har to kamper å gjøre det på. Det kan ordnes allerede onsdag, men da må trenden brytes!

Les mer

Alle nyheter

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse som besøkende. Gjennom å fortsette å besøke siden godkjenner du vilkårene.